Ugrás a tartalomhoz

Testületi hírek

A képviselő-testület március 11-i ülésének fontosabb határozatai:

• Öt évre Dublinszki-Boda Pétert nevezték ki április 1-től a Szentendre Város Egészségügyi Intézményei vezetőjének, miután az előző intézményvezető, dr. Pázmány Annamária megbízatása lejárt.

• Március 16-tól Rozman Gábor a V8 Uszoda és Szabadidőközpont üzemeltetőjének, az Aquapalace Kft.-nek az új ügyvezetője határozatlan időre. Az új uszoda-igazgatót nyolc pályázó közül választották ki a képviselők.

• A Ferences Gimnázium épülő új sportcsarnoka kapcsán felmerülő parkolási problémák miatt összehívják a Közlekedési Kerekasztalt, amelybe meghívják a Ferences Rendtartomány képviselőjét is. Emellett a polgármester is tárgyalásokat kezd a sportcsarnok tulajdonosával a tervezett rendezvényeik számáról és jellegéről.

• Az önkormányzat támogatja a már korábban is tervezett dömörkapui lovasturisztikai fejlesztést, és ennek érdekében felhatalmazta a polgármestert, hogy előszerződést kössön a földterület haszonbérletéről és tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozatot adjon a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség projektjéhez.

• Pályázatot írnak ki a szentendrei lakóközösségek és vállalkozások számára az úgynevezett 1+1 út- és járdafelújítások folytatására. A város idei költségvetésében erre a célra eredetileg 25 millió forintot különítettek el, ebből 8 millió forintot már fel is használtak.

• A képviselők hozzájárultak, hogy a Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola oktatása a jövőben grafika és festészet tanszakkal is kiegészüljön. Döntöttek arról is, hogy a városi zeneiskola tanulóinak létszáma jelentősen bővülhet.

• A képviselő-testület többsége megszavazta, hogy a jövőben a bizottsági elnökök tiszteletdíja a tanácsnokokéval azonos szintre, havonta 263 ezer forintra emelkedjen.

• Az önkormányzat hozzájárul, hogy a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. 2020-21-ben a távhőszolgáltatás energiabeszerzését a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége által koordinált közös gázbeszerzésen történő részvétellel valósítsa meg.

További cikkeink a témában