Ugrás a tartalomhoz

Tavaszi virágpompában a város

Virágba borultak a tavaszi melegben Szentendre közterületei. Az önkormányzat mintegy 18000 tulipánt és nárciszt, valamint 10 ezer tő árvácskát ültetett a város területén 17 ágyásba és virágládákba. 

A város területén 1500 négyzetméternyi felületen, továbbá fa- és kőládákban virágosított a tavasz beköszöntével az önkormányzat, 17 közterületi ágyásban 18000 hagymás növényt – nárciszt és tulipánt – és 10 ezer tő árvácskát ültettek el. A virágágyak és ládák tavasztól őszig díszítik a közterületeket, később az elsőként kiültetett, majd levirágzó tavaszi virágokat az egynyári növények váltják fel a Bükkös-torkolatnál, a Duna-korzón, a Czóbel parkban, a Fő téri pestis keresztnél, a Lázár cár téren, a Bogdányi utcánál a révnél, az Apor-hídnál, a Paprikabíró utcai buszparkolónál, a Papírgyár előtt, az Ivó lány szobornál, az Ignatovity szobornál, a Sztaravoda út – 11. sz. főút kereszteződésénél, a Spar előtt a taxiállomásnál, Püspökmajoron a Fehér keresztnél és a Fehérvíz utcai posta előtti parkban.

A tavaszi virágosítás részeként, a fagyosszentek után a 11-es út és a Duna-korzó kandelábereire a muskátlik is felkerülnek, ahogy a városi intézmények ablakaiba is.

További cikkeink a témában