Ugrás a tartalomhoz

Tanévnyitó városi ajándékkal

Megkezdődött az idei tanév a szentendrei iskolákban is! Idén Szentendre 7 általános iskolájában közel 400 elsős kezdte meg a tanévet. Szentendre valamennyi iskolájában, minden első osztályost meglepetés várt: a kisdiákok a város logójával díszített, színes tornazsákot, s benne ajándékokat kaptak. Ezzel a gesztussal a városvezetés és az önkormányzat azt szeretné kifejezni, hogy bár a fenntartói szerepkör lényegesen szűkült az elmúlt években, fontosak számukra a szentendrei iskolákban tanuló diákok és pedagógusok.

Idén a szentendrei 7 általános iskolában közel 400 elsős kezdte a tanévet. A két éve elkezdődött lokálpatrióta program ebben az évben is folytatódik, a város vezetői ajándékcsomagot adtak át minden kis elsősnek a tanév első napján. Verseghi-Nagy Miklós polgármester a Barcsay Jenő Általános Iskolában, Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában és a Szent András Általános Iskolában köszöntötte a diákokat 2019. szeptember 2-án.

A városi csomagban a gyerekek Hurrá Szentendre! mesekönyvet, órarendet, leckefüzetet, a Kucsera-emlékév tiszteletére Kucsera-pólót, a  Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Mi a Szösz? című kiadványát, kulturális és múzeumi programajánlót, frizbit Szeretem Szentendrét felirattal, édességet és polgármesteri emléklapot kapnak. Az emléklap vidám grafikáját Krizbai Gergely Krizbo grafikus tervezte.

Az első osztályos gyermekek iskolakezdő ajándékcsomagjához a Ferenczy Múzeumi Centrum is hozzájárult egy múzeumi vezetőfüzettel, amely a Czóbel kiállítást mutatja be izgalmas játékokkal, feladatokkal, térképekkel. A vezetőfüzet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Kubinyi Ágoston program keretében jött létre. A füzetet a Ferenczy Múzeumi Centrum munkatársai készítették: szövegét és grafikáját György Gabriella, a műtárgyfotókat Deim Balázs, a verseket Szilágyi Zsófia Júlia válogatta, a korrektor Zelei Bori volt. A vezetőfüzethez egy ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozásra is hívják az iskolakezdő gyermekeket.

További cikkeink a témában