Ugrás a tartalomhoz

Szentendrén látható az „Egy nő” című montázsfilm

A sikeres szegedi bemutatót követően a szentendrei P’Art Moziban látható az Esterházy Péter regénye részleteinek felhasználásával készült Egy nő című közösségi film, melyet a szegedi Homo Ludens Project független színházi alkotóközössége álmodott a vászonra.

 

Az alkotóközösség az Esterházy Péter Egy nő című regényéből készülő, a film és a színház határán mozgó audiovizuális performanszon dolgozott. A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben azonban nem tudtak próbálni, a bemutató bizonytalanná vált, ezért a közösség úgy döntött, hogy számukra fontos alkotókat kérnek fel egy montázsfilm készítésére.

Színészek, táncosok, képzőművészek és zenészek fogtak össze egy közösségi film létrehozására. A résztvevők otthon, a rendelkezésre álló technikai eszközökkel feldolgoztak egy meghatározott részt a forgatókönyvből.

Az így, valamint a próbák során korábban készült felvételekből Benkő Imola Orsolya és Szilágyi Szabolcs készítette el a végső filmet.

 

Alkotóközösségünk szándéka szerint a montázsfilm a karanténidőszak költői lenyomata. Azokra a kérdésekre keresi a választ Esterházy Péter szövegeinek feldolgozásán keresztül, hogy hogyan tudunk egymáshoz közelebb jutni, mire ébresztett rá bennünket a bezártság, mi lett valóban fontos. Hogyan vált még inkább átélhetővé, hogy a vágy és a vágytalanság miként működteti a társadalmat.

 

A film bemutatójára 2020. augusztus 15-én került sor a szegedi Belvárosi Moziban. Az Egy nő a tervek szerint látható lesz a későbbiekben Budapesten és Debrecenben is.

 

A szentendrei vetítésre 2020. szeptember 9-én 19:05 perctől kerül sor a P’Art moziban.

 

Alkotóközösségünkről honlapunkon olvashatnak többet.

 

 

Sajtókapcsolat:

 

Benkő Marianna

programszervező

+36-30/549-4929

homoludensproject@gmail.com

homoludensproject.hu

További cikkeink a témában