Ugrás a tartalomhoz

Szentendreiek a megyei díjazottak között

2018. december 7-én adták át a Megyeháza dísztermében az idei megyei díjakat. Pest Megye Önkormányzata díjazottjai között Szentendréről az önkormányzat felterjesztésére az Év Polgárőre Díjat Simonyi Zsolt polgárőr, az Év Kisvállalkozója Díjat Pelle Csilla, az Édeni Édességek csokibolt tulajdonosa nyerte el.

Simonyi Zsolt már több éve a Szentendrei Polgárőrség vezetője. Megbízható, mindig rendelkezésre álló segítség, legyen szó nemzeti ünnepről vagy városi rendezvényről. Az anyagi lehetőségek korlátozott volta ellenére a kérésekre mindig igent mond, és helyt áll, akár a rendezvények biztosítása, az útlezárások végrehajtása vagy a programok, eszközök őrzése a feladat. Súlyos betegsége miatt soha nem panaszkodik, teljes erőbedobással jelen van, és a megbízást mindig száz százalékosan teljesíti.

Az Édeni Édességek Boltja Szentendre főutcájának legnépszerűbb üzlete. 2016-ban és 2017-ben is elnyerte az Év Boltja rangos, országos kitüntetést. Tavaly a független kisboltok, 2017-ben a szakboltok kategória egyik nyertese lett. A csokibolt tulajdonosa, Pelle Csilla angol nyelvtanári diplomája mellé közgazdász képesítést is szerzett. 14 éve újították fel férjével a Dumtsa Jenő utcai, korábban bőrdíszműves üzlethelyiséget, melyhez 2016-ban új, kibővített részleget csatoltak. Csilla a Szeresd Szentendrét Egyesület vezetőségi tagjaként a városért is sokat tesz, több program szervezője, társszervezője. Az Édeni Édességek bolt a kezdetek óta csatlakozik a városi programokhoz: legutoljára 2015-ben és 2016-ban megszervezték és levezényelték a kétnapos Édes Ünnepet, mely szakmai és közönségprogramjaival az év legsikeresebb Dumtsa Korzó programja volt. A 2016-os és 2017-es Szentendre Éjjel-nappal Nyitva fesztiválon egyedi programmal vettek részt.

Az elismerésekre a felterjesztéseket a Szentendre Város Önkormányzat küldte, a díjat Pest Megye Közgyűlése adományozta.

Gratulálunk a rangos kitüntetésekhez!

További cikkeink a témában