Ugrás a tartalomhoz

Szentendrei festő képét nézheti fél Budapest

Verebélyi Diana szentendrei festő 190 négyzetméteres molinója került a Széna tér egyik házának tűzfalára. A közel 200 kilós festmény egy drogérialánc felkérése került egy ház tűzfalára. Verebélyi Diánanának számos kiállítása volt már Szentendrén – volt, hogy a P’art moziban lógtak alkotásai, volt, hogy kapura került egy-egy műve, de számos egyéni kiállítása is volt országszerte. Tanárai voltak többek közt Aknay János festőművész, ef Zámbó István képzőművész, fe Lugossy László képzőművész, Gubis Mihály képzőművész, Puha Ferenc festőművész, Somogyi György festőművész.

Hét évig járt a szentendrei művésztelepre tanulni, ekkor döntött úgy, hogy Szentendrén szeretne élni – derült ki a nekemszentendre.hu-nak adott interjúból. Ez sikerült is neki, 15 éve a város lakója.

„Annyi okosságot és szépséget fel tudnék sorolni, ha azt kellene megmondani, hogy számomra mit jelent Szentendre, de az első, ami az eszembe jut, az a macskakő. Számomra ugyanis Szentendre minden egyes macskaköve egy-egy édes süteménykocka – színes, édes, ízes, változatos. Ezen túl pedig a házak, a homlokzatok találkozásai, a tipikus színek, a napsárga, a narancsos tetők, a fehér homlokzatok, a templomok, a turisták, a fagyik és az itt élő ismerősök, barátok…” – mesélte a városról.

 

További cikkeink a témában