Ugrás a tartalomhoz

SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS – SZEDLÁK MIKLÓS ELŐADÁSA

Szeretettel várnak mindenkit a Szentendre és Vidéke Praxisközösség következő előadására a Regionális Környezetvédelmi Központba (REC, Szentendre, Ady Endre út 9.) 2019. február 13-án 18 órakor. Előadó: Szedlák Miklós sürgősségi szakorvos, oxyológus.

A sürgősségi ellátás a focihoz hasonló: a pályán lévőkön kívül mindenki ért hozzá. De honnan ez az érdeklődés? Miért jut valaki gyorsan ellátáshoz, miért kell másnak órákon át várakoznia? Miért mondják, hogy a sürgősségi ellátás a legigazságosabb orvosi szolgáltatás? Mi történik a színfalak mögött? Melyek azok a panaszok, amelyekkel felesleges sürgősségi osztályra indulnunk, és mikor helyes és kell pont sürgősségire menni?  – többek között ezekre a kérdésekre is választ kapnak azok, akik eljönnek az előadásra.
Az előadó Szedlák Miklós, sürgősségi szakorvos, oxyológus, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnökségének tagja. 1996-ban helyezkedett el az Országos Mentőszolgálatnál, itt mentőszakápoló képesítést szerzett. 1996-tól 2010-ig megszakítás nélkül, orvosi egyetemi évei alatt is a mentőszolgálat kivonuló állományának volt alkalmazottja. Jelenleg a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumában dolgozik, az osztályán megalapította és vezeti a szepszis munkacsoportot.
Hallgassák meg ezt a kiváló előadót, aki arról is beszámol, hogy miért nem lehet „abbahagyni” ezt a szakmát, dacára az összes ismert nehézségnek.

További cikkeink a témában