Ugrás a tartalomhoz

Programajánló július 18-24-ig

A kánikulában este kezdődik az élet, nyáresti koncertek, kertmozi, vagy a kiállítótermek hűvöse vár ezen a héten Szentendrén.

Larry

A juhpásztorként tengődő, 21 éves Ádám (Vilmányi Benett) magának való vidéki fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával (Thuróczy Szabolcs). Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten váratlan mértékű népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást.

Helyszín: Barlang Kertmozi, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. július 18. 21.00

Acoustic Techno koncert

Az Acoustic Techno kollektíva havonta felbukkan, mindig változó felállásban. Jazz zenészek úgy improvizálnak, hogy hangszerekkel reprodukálják a TECHNOT!

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. július 21. 20.00

Koncert humorral

A Malacka és a Tahó, és a CsizmáSKAndúr lép fel ezen az estén a Barlangban, ők gondoskodnak a vidám hangulatról.  A Malacka és a Tahó 2021-ben ünnepelte 25 éves fennállását. A zenekar legfőbb jellemvonása, hogy mondanivalóját ironikus, abszurd dalszövegekbe csomagolja. Akik nem a koncertekről, azok a mozis vagy tévés dalaikról is ismerhetik őket: a Buhera Mátrix filmzenéről, vagy a jelenleg is futó Munkaügyek című sorozat zenéjéről. A CsizmáSKAndúr zenekar 1998-ban alakult kifejezetten azzal a céllal, hogy az addig békésen szunnyadó magyar ska-zenét felébressze. 1999-ban rögzítették első lemezünket „Bulizik a Ska maffia” címmel. Ezután eljutottak az ország számos klubjába, fesztiváljára és a környező országokban is megmutatták magunkat. 2004-ben a tagok különböző elképzelései miatt feloszlott a zenekar, de a négy év szünet és a Ska Heccből kilépő tagok ismét összehozták a CsizmáSKAndúrt. Ez a menet csak 10 évig tartott, de most újra megmutatják, hogy mit tudnak.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. július 22.  20.00

Habcsókok és csillagok

A film címe tökéletes világot sejtet, pedig a főszereplő nem épp az élet napos oldaláról érkezik. Yazid ugyanis különféle otthonokban és nevelőszülők mellett nevelkedik, és hosszú út vezet odáig, hogy megtanulja, milyen viselkedés elvárt a gasztronómia elitjének világában. A cukrászat iránt ugyanis már egészen kis kora óta érdeklődik. Épernay-tól Monacón át Párizsig a legnevesebb mesterektől tanul, hogy ő legyen a legjobb, és valóra válthassa álmát: megnyerje a cukrász-világbajnokságot.  A film a cukrászok legrangosabb világversenyén, a Lyonban rendezett Coupe du Monde de la Pâtisserie-n 2014-ben bajnoki címet szerző Yazid Ichemrahen önéletrajzi regénye nyomán készült. Főszereplője a Franciaországban rendkívül híres komikus és influenszer, Riadh Belaïche.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 25.

Időpont: 2023. július 22. 15.45

Békét teremtő magány

A Petőfi Kulturális Ügynökség pályázatára érkezett pályaművekből készült kiállítást láthatják.  A kiírt pályázat célja az idén épp 1000 évvel ezelőtt, a királyi udvarból a bakonybéli remeteségébe visszahúzódó Szent Gellért püspök, bencés szerzetes lelkiségének megidézése a kortárs művészet különféle műfajain keresztül. A kiállítást megnyitja Baán Izsák, a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor perjele. A művészeket méltatja, Sipos Tünde, művészettörténész, közreműködik az Ausculta Quartet. A kiállítás megtekinthető 2023. július 21-től szeptember 10-ig a galéria nyitvatartási idejében, hétfőtől-péntekig 09:00 és 17:00 óra között, valamint a Szentendrei Nyitott Templomok Programsorozat idején szombat és vasárnap is.

Helyszín: MANK Galéria, 2000 Szentendre, Bogdányi u. 51.

Időpont: 2023. július 20. 18:00

Foreland koncert

Könnyed popos lazaság, hanyag elegancia, fülbemászó dalok és dallamok, ez jellemtzi a zenekart, amely 2017 szeptemberében alakult, és az elmúlt években több elismerés és verseny helyezés mellett bejárták az ország színpadjait: eljutottak az A38-ra és a Strandfesztiválra, Kecskeméten a Barackpálinka és Borfesztiválra, a LESZ Feszt-re, a Badacsony Bor7 Fesztiválra és a F.A.L.U. Fesztiválra is. Ahogy az életben, zenekarként is fontos számukra a közvetlenség, és a kapcsolódás: ezeket a pillanatokat keresik a zenében.

Helyszín: Szentendre, Kacsakő Bisztró, Duna korzó 21.

Időpont: 2023. július 22. 18.00

 

További programok: ITT

További cikkeink a témában