Ugrás a tartalomhoz

Megjelent a Szentendre és Vidéke májusi lapszáma

Május 10-én megjelent a városi lap idei 5. lapszáma, melynek cikkei fókuszában a turizmus és az ezzel kapcsolatos máig megválaszolatlan kérdések állnak.

Vezető anyagunkban azt a témát járjuk körül, hogy a hozzánk látogató turisták vajon mire kíváncsiak, megnézik-e a múzeumainkat vagy inkább egyszerűen a „séta, fagyi, lángos” programot választják. Hogyan látják a helyzetet a turista-irodák, és a szállásadók, illetve milyen kitörési pontok lehetségesek.

Helyi híreinkben a kutak legalizálásról, engedélyeztetési eljárásáról és a városi középiskolák felvételi eredményeiről is hírt adunk. Megismerhetik Helyes Imre Mihály képviselő gubbiói úti beszámolóját, és egy interjút is olvashatnak Lakatos Judittal, a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezetőjével.

Kulturális rovatunkban Zipernovszky Kornél jazzkritikussal beszélgetünk a Jazz Estek idei gazdag kínálatáról, Benkovics György pedig Nepomuki Szent János ünnepére, és a Nemzetiségek Napjára invitál bennünket írásában.

Olvashatnak még Vajda Lajos, a 20. századi magyar képzőművészet kiemelkedő alkotójának életéről és munkásságáról a nemrég megnyílt Vajda, a Próféta című kiállítása kapcsán.

A lap terjesztését a mai nappal megkezdtük. A már megszokott helyeken érik el őket.

Ha pedig nem jutottak hozzá, avagy a környezetet védenék, online verzióban is olvashatják, mind ISSUU, mind pdf formátumban.

További cikkeink a témában