Ugrás a tartalomhoz

Komoly díjra jelölték a Skanzent!

A szentendrei Skanzen Erdély épületegyüttese bekerült a Highlights of Hungary 2022 jelöltjei közé. Egyedüli múzeumként választották be a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot a 2022-es év legkreatívabb teljesítményei közé.

A Highlights of Hungary jelöltjei közé jutott a szentendrei Skanzen Erdély kiállításegyüttese, köszönhetően Borbás Marcsinak, a Gasztroangyal című műsor készítőjének, aki nagykövetként a szabadtéri múzeum mellett voksolt.

A Highlights of Hungary non-profit kezdeményezés évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. A kiválasztási folyamat során 10 nagykövet öt-öt ajánlást tesz, így alakul ki az ötvenes mezőny, amelyek közül kiválasztják a nagyköveti díj nyertesét, a partnerek által felajánlott különdíjasokat, és online szavazás során dől el a közönségszavazás első helyezése. A kezdeményezés célja, hogy megismertesse a leginspirálóbb történeteket, és közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Mi mindenkit arra bíztatunk, hogy március 22-ig  szavazzon az „Év kiállítása 2022” díjat nyert Erdély épületegyüttesre, és látogasson is el a tavaly megnyílt új részbe.

További cikkeink a témában