Ugrás a tartalomhoz

Karatés sikerek az Európa Bajnokságon!

Portugália adott otthont az idei évben a Wadokai Karatésok Európa-bajnokságának. A magyar válogatott versenyzőjeként a kvalifikációs versenyeken elért eredménye alapján a szentendrei Piramis Sportegyesület 12 karatékája és edzőjük, valamint a szülőkből és testvérekből álló szurkolók utaztak a megmérettetésre, melyen 20 ország versenyzői vettek részt.

A közel négyórás repülőút után fáradtan, de várakozással teli izgalommal foglalta el a magyar csapat a szállását.
A pénteki nap rövid városnézéssel, majd már a versenyre készülés jegyében helyszínbejárással és regisztrációval telt el. A csapat izgatottan várta az esti Európai Szövetségi Közgyűlést, ahol elfogadva Magyarország pályázatát, a 2019. évi Európa-bajnokság rendezési jogát nekünk ítélték. Az este hátralevő része a sorsolás tanulmányozásával, átmozgató edzéssel telt el.
Szombaton a korai ébresztőt követően hét órakor már a verseny helyszínén melegített a csapat. Nyolc órakor szólították az egyéni formagyakorlat résztvevőit, ahol mi is érdekeltek voltunk. Versenyzőink remek formát mutatva egymás után győzték le ellenfeleiket, s hamarosan érmekért, előkelő helyezésekért küzdhettek.
A Piramis Sportegyesület versenyzőinek egyéni formagyakorlat eredményei:
Kollár Eszter Európa-bajnok
junior lány kategóriában
Kollár András Európa-bajnok
U21 férfi kategóriában
Halászi Damján 2. helyezés
kadet férfi kategóriában
Uhlyarik Panna 3. helyezés
junior lány kategóriában
Tóth Péter 3. helyezés
felnőtt férfi kategóriában
Uhlyarik Panna 5. helyezés
felnőtt női kategóriában
Bereczki Roland 5. helyezés
felnőtt férfi kategóriában
Puskás Áron 5. helyezés
U21 férfi kategóriában
Az egyéni formagyakorlat után következtek a csapat formagyakorlatok, ahol a felnőtt női és férfi csapatok révén szintén érdekeltek voltunk. Először a lányokat (Kollár Eszter, Bokori Kata, Uhlyarik Panna) szólították a küzdőtérre, ahol remek formát mutatva hamarosan már az elődöntőben izgulhattunk értük. Sajnos a döntőbe jutásért az olasz csapattól kikaptunk, azonban a görög csapatot legyőzve megszereztük a harmadik helyet.
A fiúk (Bereczki Roland, Kollár András, Tóth Péter) is magabiztosan meneteltek, és a házigazda portugál csapatot legyőzve a döntőbe jutottak, ahol a tavalyi évhez hasonlóan a rivális olasz csapattal küzdhettünk meg. Nagyon szép formagyakorlat és bunkai (értelmezés) bemutatását követően a bírók a mieinket látták jobbnak, így ebben a számban is Európa-bajnokok lettünk!
A színvonalas megnyitót követően kezdődtek el a kumite, küzdelmi versenyszámok.
A Piramis Sportegyesület versenyzői itt sem vallottak szégyent: nagyszerűen helytállva az alábbi eredményeket érték el:
Kollár András Európa-bajnok
U21 férfi küzdelemben
Péter Patrik 3. helyezés
U14 fiú küzdelemben
Kollár Eszter 3. helyezés
junior lány küzdelemben
Boda Máté 3. helyezés
kadet fiú küzdelemben
Hajdler Zoltán 5. helyezés
U21 férfi küzdelemben
Bokori Kata 5. helyezés
junior lány küzdelemben
Harangozó Zsombor kadet fiú kategóriában sajnos nem ért el helyezést, de szereplése dicséretes volt. Érdekesség, hogy Kollár András kumite aranyérmével beírta magát az egyesület történetébe, hiszen ő az első kumite Európa-bajnoka az egyesületnek!
A versenyt jó hangulatú Sayonara Party zárta, majd másnap fáradtan, de boldogan tekintettük meg Lisszabon nevezetességeit.
A csapat tagjai ezúton is köszönik mindazok segítségét, akik segítették felkészülésüket, akik szorítottak itthonról vagy a helyszínen értük. Köszönjük Szentendre Város Önkormányzatának a támogatást!

Találkozunk a 2019-es Európa-bajnokságon, Budapesten!

További cikkeink a témában