Ugrás a tartalomhoz

Jól kezdte a szezont a Szentendrei Kajak-Kenu SE

A tavalyi látványos berobbanás után magabiztos és igazán szemet gyönyörködtető győzelmekkel csapott bele az idei versenyszezonba is a Szentendrei Kajak-Kenu Sportegyesület. Ahogyan a 22 éves Adolf Balázs is, akinek 13 éve az egyesület alapító-elnöke és vezetőedzője, Pétervári Pál az edzője.

A Szentendrei Kajak-Kenu Sportegyesület (SZKKSE) sportolói a 2022. május 20-22. között Győrben tartott „szezonnyitó” Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon nem okoztak csalódást a sportegyesület új szponzorának, a Ford Hoványinak. Összetettben a 13-ik helyen végeztek a versenyen résztvevő hazai kajak-kenu sportklubok között, 2 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmet szerezve. Az aranyakat PC-2 U-13 kategóriában 10 ezer méteren Istók Törtel és Rudolf Árpád István párosa, MC1 U-12 kategóriában pedig 5 ezer méteren Faragó-Tóth Vince nyerte. Az ezüstöt C-2 Férfi ifjúsági U17-U18 kategóriában 18 ezer méteren Pluzsik Mihály és Rudolf János párosa szerezte, számukra ez belépőt jelent az Európa-bajnokságra. A bronzérmet NPC-2 U10-U12 kategóriában 5 ezer méteren Bohus Lizett és Polgár Blanka Csepke hozta el.

Adolf Balázs pedig – akinek a tíz világbajnoki érmet szerző – ebből négy arany –, kétszeres Európa-bajnok kenus Pétervári Pál az edzője – finoman szólva is tarolt eddig az idei szezonban. A Csehországban szintén 2022. május 20-22-én tartott racicei I. ICF Gyorsasági Világkupán C-1 1000 méteren bronzérmet szerzett, legyőzve a jelenlegi olimpiai bajnokot és világbajnokot is. A 2022. május 27-29. között Szegeden rendezett I. Felnőtt, U23 válogató és Ifjúsági Tájékoztató versenyen pedig Adolf Balázs négy számban indult és mind a négyet megnyerte (C-1 1000 méter, C-1 500 méter, C-2 500 méter Fejes Dániellel párban és C-1 5000 méter). Ez azért jó kezdés az idén augusztusban, a kanadai Halifaxban várható világbajnokságra. Adolf Balázs 2021-ben három világbajnoki aranyérmet is szerzett: egyet Koppenhágában, kettőt Pitestiben, Romániában. Adolf Balázs az egyéb versenyek mellett készül a 2024-es párizsi olimpiára.

A Szentedrei Kajak-Kenu SE-ben kinevelődött utánpótlás-generáció már a múlt évre úgy megerősödött, hogy a versenyeken nemcsak bizonyítani tudott, hanem biztosította az egyesület jelentős előrelépését, elismerését is a szakágon belül. Az SZKKSE 2021-ben – Adolf Balázs eredményeit nem számolva – a versenyszezon egészét tekintve a 27. helyre ugrott előre a korábbi, évek óta 40. körüli helyről a több mint száz magyarországi kajak-kenu sportegyesület között. Az SZKKSE utánpótlás versenyzőire a kenu sportban máris odafigyeltek, nem kétséges ugyanis, hogy a jövőben csak tovább fognak erősödni és eddigi eredményeiket újabbak, esetenként még jobbak fogják majd követni A Ford Hovány ezt felismerve, még tavalyi eredményeik alapján, az SZKKSE tehetséges fiatal sportolóinak a jövőre is bizalmat adva állt szponzorként a sportegyesület mellé.

Kiemelt kép: Szentendrei kajak-kenu SE, Facebook

 

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Dobogóra ugrottak a lányok című bejegyzéshez

Dobogóra ugrottak a lányok

Az Országos egyéni és Egyköteles Kötélugró Bajnokságot Soroksáron rendezték meg 2023. november 4-5-én. A Szentendrei Kenguru Kötélugró DSK három korcsoportban képviseltette magát, lányaink kiemelkedően teljesítettek.