Ugrás a tartalomhoz

Játék Kucsera Ferenc emlékére

„Kucsera Ferenc atya nyomában” címmel játékot szerveznek Szentendrén az 1919-ben vértanúhalált halt dr. Kucsera Ferenc káplán tiszteletére és emlékére. A játék Kucsera Ferenc születésnapján, szeptember 23-án indul, a Ferenc atya emlékére tartott szentmise után, mely 16:30-kor kezdődik a Péter-Pál templomban.

A játék célja, hogy minden korosztályt megszólítson, megismertesse a Szentendrén ártatlanul kivégzett káplán-vértanú életét, akinek boldoggá avatását már kezdeményezte a helyi plébános, Blanckenstein György atya. A szervezők között szerepel a Kucsera Ferenc Emlékoldal, a Keresztelő Szent János Plébánia, valamint a szentendrei 914. sz. „ENDRE” Cserkészcsapat, akik a játék lebonyolítását is szervezik.

A szervezők figyelembe veszik a jelenlegi járvány helyzetet, ezért a feladatokat úgy tervezték, hogy a játékosok térben és időben ne találkozzanak, a feladatok szabadtéren, egyéni időbeosztással teljesíthetőek. A játék szervezése során az is cél volt, hogy összehozza a családokat, a barátokat. Itt az okostelefont nem kapcsolattartásra kell használni, de egy szükséges eszköz lesz, aminek segítségével a játékosok közösen, együtt keresik meg GPS-koordináta alapján a helyszíneket, beolvassák a QR-kódokat, fényképeznek. Eközben pedig megismernek egy olyan embert, akit bátran állítunk a mai fiatalok elé példaképként.

A játék részletes leírása a www.kucsera100.com/játék honlapon megtalálható.

A regisztráció és a játék folyamatos. Családok, csapatok, egyéni indulók is jelentkezhetnek.
A játék egy nap alatt is teljesíthető, de bármikor félbe lehet hagyni, majd folytatni a megadott határidőn belül.

Minden induló ajándékot kap, de ezen felül értékes díjakat sorsolnak ki a szervezők, kategóriánként többet is. Érdemes játékba szállni értük! A nyeremények a honlapon megtalálhatóak.
A díjakat helyi vállalkozások ajánlották fel, amit ezúton is köszönnek a szervezők.

 

forrás: Kucsera Ferenc Emlékoldal – S.Cs.R.

További cikkeink a témában