Ugrás a tartalomhoz

Japán karatésok Szentendrén!

Március elején a Testnevelési Egyetem meghívására, kapcsolatfelvétel céljából Magyarországra érkezett az International Budo University karate delegációja. A küldöttséget Takamasi Arakawa 6 danos mester vezette, tagjai fekete öves japán egyetemisták voltak.

A programjukban szerepelt a magyar karate egyesületek meglátogatása és közös edzések is. Hosszas egyeztetéseket követően, elismerve a szentendrei Piramis Sportegyesület Wadokai karate szakosztályának munkáját március 7-én Szentendrére látogatott a mester és öt tanítványa. A japán karatékák részt vettek a Piramis SE haladó ifjúsági csoportjának edzésén, melyet Tóth Attila, az egyesület elnöke és karate szakosztályának vezetője tartott. Nagyon jó hangulatú edzés volt, melyen lehetőség nyílt a kisebbek számára is, hogy japán karatésokkal gyakoroljanak. Az esti haladó felnőtt csoport edzését Takamasi Arakawa mester tartotta: először alaptechnikákat oktatott, majd küzdő technikák következtek. Az edzés végén közös vacsora adott lehetőséget a mesterek és tanítványok közötti beszélgetésre.
Március 8-án a Wadokai Karate Szövetség válogatott versenyzői (Szentendréről négyen) mérettették meg magukat a japán versenyzőkkel, a fekete öves edzők részére pedig Arakawa mester tartott szemináriumot.
Összességében nagyon hasznos edzéseken vehettek részt karatésaink. Az egyesület ezúton is köszöni mindazoknak a munkáját, akik segítették a látogatás lebonyolítását.

Tóth Attila
Piramis Sportegyesület

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Dobogóra ugrottak a lányok című bejegyzéshez

Dobogóra ugrottak a lányok

Az Országos egyéni és Egyköteles Kötélugró Bajnokságot Soroksáron rendezték meg 2023. november 4-5-én. A Szentendrei Kenguru Kötélugró DSK három korcsoportban képviseltette magát, lányaink kiemelkedően teljesítettek.