Ugrás a tartalomhoz

Isten éltesse Anna nénit!

Franyó Józsefné, Anna néni 2019. január 17-én töltötte be 90 életévét. Ahogy már hagyomány Szentendrén, a város szépkorú polgárát Petricskó Zoltán alpolgármester kereste fel otthonában, s köszöntötte születésnapja alkalmából. 

 

Anna néninek szép nagy családja van: 3 gyermeke, 6 unokája és 12 dédunokája született. A születésnapi köszöntésen fia és lányai is részt vettek házastársukkal. A város alpolgármesterét meleg, szeretetteljes fogadtatással, finom süteményekkel várták.

Anna néni Pilisszentlászlón született, és 1999-ig ott is élt, akkor költözött át városunkba. Eleinte cselédként dolgozott, ezt követően Szentendrén, majd Budapesten vállalt munkát, de sajnos 47 évesen leszázalékolták egészségügyi problémák miatt.

Még a korai évekből mesélt el Anna néni egy érdekes emléket, amikor cselédként dolgozott. Visegrádon, Láng László erdőmérnöknél szolgált, akinél gyakori vendég volt Horthy Miklós kormányzó és kísérete. Egy ilyen vendégeskedés, vadászat alkalmával Horthy 5 pengőt csempészett Anna néni cipőjébe, megköszönve ezzel a fényesre suvickolt cipőket és a finom ebédeket, vacsorákat, amivel mindig elhalmozta őket!

Manapság még mindig legkedvesebb időtöltése az olvasás – szemüveg nélkül! Szeret hímezni, a tűbe olyan fürgén húzza be a cérnát, mint a húszévesek. Szereti a finom, téli ételeket, a sztrapacskát, a bablevest, a töltött káposztát és a kocsonyát.

Anna néni 61 évet élt boldog, szeretetteljes házasságban, és ezt többször meg is erősítette, hiszen életében háromszor mondta ki a boldogító igent ugyanannak a férfinak: az esküvőn, a 25. és az 50. házassági évfordulón.

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.