Ugrás a tartalomhoz

IDŐSEK VILÁGNAPJA SZEPTEMBER 27-ÉN A KÖNYVTÁRBAN – FELLÉP A HOT JAZZ BAND!

Délelőtt egészségügyi szűrések, délután ünnepi műsor és a Hot Jazz Band jazz-zenekar előadása várja a szépkorúakat az idősek világnapja alkalmából szeptember 27-én, szerdán a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban.

Az Egészséges Városért Közalapítvány évek óta támogat és rendez programokat az idősek világnapja (október 1.) alkalmából. Magyar Judit alpolgármesterrel együttműködve, a várossal közös szervezésben idén az idősek kérésének eleget téve nosztalgikus és vérpezsdítőbb dallamok is felcsendülnek az ünnepi műsorban.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében 9:00 órától 13:00 óráig tudományos előadás, egészségügyi szűrések, tanácsadások lesznek. A regisztrált jelentkezők részt vehetnek látás- és hallásvizsgálaton, melanoma-szűrésen, valamint EKG és véroxigénszint-, vérnyomás- és vércukorszint-mérésen mérésen, az EFI állapotfelmérésén és testösszetétel vizsgálatán. 11 órakor előadást hallhatnak a fertőző betegségek elleni prevencióról.

A szűrésekre előzetes regisztráció szükséges. Szeptember 21-26. között lehet jelentkezni munkanapokon 10:00 és 15:00 óra között az Egészséges Városért Közalapítvány telefonszámán: 06 20 429 8021.

A délutáni ünnepi rendezvényen 350 szépkorú vehet részt a nótadélutánon, illetve tekinthet meg videót az idősek biztonságáról, fiatalító gyógytornáról. A tombola mellett az est fénypontjaként a Hot Jazz Band ad „fiatalító” koncertet.

Az ingyenes belépőjegy, amely egyben tombolaszelvény is a könyvtár központi épületében (Pátriárka u. 7.) és a püspökmajori fiókkönyvtárban (Hamvas Béla u. 6.) vehető át!

Az Egészséges Városért Közalapítvány felkérte a jótékonyságáról is ismert, Magyarország egyik legsikeresebb jazz-zenekarát, a Kossuth-díjas, kétszeres eMeRTon-díjas, Louis Armstrong Emlékdíjas és világszerte több verseny nyert, elismert dixieland- és jazz-zenekart, az immáron 37 éves Hot Jazz Bandet, akik nagylelkűen, jótékony céllal támogatják ezt a törekvést és lépnek fel az idősek napi rendezvényen. Az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek népszerű világhíres és magyar melódiái kelnek életre korhű tolmácsolásukban.

További cikkeink a témában