Ugrás a tartalomhoz

Idősek karácsonya a Városházán

Több mint száz résztvevővel, nagy sikerrel tartották meg a Városházán a már hagyományos idősek karácsonyát. A rendezvényre a város nyugdíjasklubjainak tagjait hívták meg, akiknek szentendrei diákok adtak műsort.

2019. december 10-én, a Városháza dísztermében tartották meg a hagyományos idősek karácsonyát, melyre a helyi nyugdíjasklubok tagjai hivatalosak. A rendezvény telt házzal, több mint száz résztvevővel zajlott. Az idősek közös karácsonyi ünnepségén a város vezetői megköszönték a meghívottaknak azt a munkát, mellyel az nyugdíjas klubok városunk fejlődését, közösségi életének gyarapodását, épülést elősegítették. Jó alkalom volt ez arra, hogy a résztvevők egy kis időt egymás társaságában tölthessenek, elcsendesedve az ünnepre hangolódhassanak.

A meghívottakat Fülöp Zsolt polgármester köszöntötte, majd szentendrei diákok ünnepi műsora következett.

A Vujicsics Tihamér Zeneiskola növendékei Zakar Katalin igazgató vezetésével csaknem egyórás zenei összeállítással kedveskedtek a hallgatóságnak.

Gade Rondóját Gallai Anna adta elő zongorán. Felkészítő tanár: Forrai Judit.

Majd közel 30 kisgyermek lépett a színpadra, betlehemes következett a Szent András Általános Iskola 3/b osztálya tolmácsolásában, a felkészítő tanár Csányi Judit volt.

Utánuk egy duett lépett a színpadra: Laár Janka (fuvola) és Grimaldi Giulio Benedek (zongora) előadásában Chopin: Nocturne című műve hangzott el. Felkészítő tanár: Laárné Szaniszló Éva

Az ötödik előadó, Szabó Barbara Szokolay Sándor: Szonáta I. tételét szólaltatta meg zongorán. Felkészítő tanár: Tóth Judit.

Ezután Dömötör Emma népdalokat énekelt, hegedűn közreműködött Kalmanovits Márton, mindketten a Szent András Katolikus Általános Iskola tanulói. Felkészítő tanár: Kalmanovitsné Dévai Anikó.

Zárásként pedig Chopin: Desz-dúr Nocturne-jét hallgathatták meg a résztvevők Őri Beatrix zongorajátékával. Felkészítő tanár: Csizmadia Angelika.

Az ünnepi műsor után a szervezők állófogadáson látták vendégül az időseket, akiknek Szentendre Város Önkormányzata nevében kívántak áldott, békés, egészségben és békességben gazdag karácsonyi ünnepeket. Végül apró ajándékkal kedveskedtek a vendégeknek.

További cikkeink a témában