Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – május 6.

A nap hírei

  • Megkezdődött a koronavírus elleni védekezés második szakasza: vidéken enyhített a kormány a kijárási korlátozásokon, a fővárosban és Pest megyében – így Szentendrén – azonban továbbra is érvényben vannak az eddigi szabályok, és további szigorítások is életbe léptek. Május 4-től kötelező arcmaszkot, vagy az orrot és szájat eltakaró sálat, kendőt viselni az üzletekben és a piacokon is. valamint a tömegközlekedési eszközön. Érvényben maradtak a vásárlási idősávok, és kötelező legalább másfél méteres távolságot tartani másoktól. A szolgáltatások (például a fodrászat, kozmetika) működhetnek, de azt kérik a szolgáltatás nyújtóitól és igénybe vevőitől, hogy fokozottan tartsák be a higiéniai szabályokat. Az egészségügyben a központi rendelkezések szerint fokozatosan újraindulnak a rendelések, de előzetes időpont-egyeztetések szükségesek. Fokozatosan újraindítja szolgáltatásait a Városi Szolgáltató is, és szigorú szabályozás mellett május 6-án újra kinyitott a Bükkös-parti piac.
  • Május 22-ig lehet javaslatokat leadni Szentendre Város Díszpolgára Cím és PRO URBE Emlékérmek adományozására. A városi kitüntetések átadására minden év augusztus 20-án, nemzeti ünnepünk alkalmából kerül sor, a díjakat a képviselő-testület nevében a polgármester adja át. Részletek itt olvashatók.
  • Megkezdődött a püspökmajori városi bölcsőde egyik csoportmosdójának felújítása, a munka várhatóan júniusra elkészül. A beruházást a város saját forrásból finanszírozza, a várható költség nettó 3,8 millió Ft. A bölcsőde vizes helyiségeinek felújítása tavaly indult: akkor két csoport által használt fürdőhelyiség teljes felújítása történt meg.
  • Ma megjelent a Szentendre és Vidéke, a lapszám témája a munka. A SzeVi jelenleg 7000 példányban jelenik meg, melyből 6000 példányt a postaládákba kézbesítenek e hét végéig, 1000 példányt pedig a város forgalmas helyein lehet megtalálni: az állomáson, a Lázár cár téren, a Sas utcai gyógyszertárnál, a Hamvas Béla utcában lévő kültéri SzeVi-dobozokban, valamint a Városházán, a Dobozi utcai CBA üzletben és a SPAR áruházakban.

További cikkeink a témában