Ugrás a tartalomhoz

Heti programajánló

Heti programajánló – 2023. január 9-15.

Lassan újraindul az élet Szentendrén, a héten már jobbnál jobb programok közül válogathatunk. Kezdhetjük értékes jazz zenével vagy akár könnyed nevetéssel is az évet.

Évindító jazz-klub

A Borbély Mihály nevével fémjelzett jazz klub immár huszonegyedik esztendeje működik Szentendrén. A házigazda ezen az estén jazz-örökzöldek és saját kompozíciók megszólaltatásával indítja az új évet, remélhetőleg ezúttal is elnyerve a közönség tetszését. Fúvós hangszereken Borbély Mihály játszik, Tálas Áron zongorázik, Horváth Balázs bőgőzik és G. Szabó Hunor ül majd a dobok mellett.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. január 10. 19.30

 

Ki nevel a végén?

A beszélgetésen gyakorlati útmutatót kapunk az öröm alapú kutyaneveléshez. Segítséget ahhoz, hogyan készüljünk fel a kutyás életünkre, a gazdi szerepre, és választ arra, miben lesz más ez a fajta kutyás életünk. Bozsánovics Judit, art coach, gyakorló gazdi beszélget Pohárnik Eszter kutyatrénerrel. Saját élménybeszámolókkal tarkított előadásunkban gyakorlati tippekkel segítenek majd választ adni a kérdésekre.

Helyszín: Szentendre, Pátriárka u. 7.
Időpont: 2023. január 11. szerda 17 óra

 

Légy férfi! – Hadházy László estje

A humorista ezúttal olyan kérdéseket boncolgat, hogy kik azok a hapsik, és hová tartanak? Mi az a férfias viselkedés és kinek jó az? Mik az elvárások egy fickóval szemben? Van-e különbség a pasis és a csajos viselkedés között? Jönnek a krapekok és a menő pacákok. Légy férfi, tarts velük!

Helyszín: Szentendre Pátriárka u. 7.

Időpont: 2023.01.10. – 19:00

 

Napkutya koncert

A Napkutya BuddhaPopPunk együttes. Nem akar sokat, csak annyit, hogy önmagad légy. Úgy énekli meg a világ elviselhetetlen könnyűségét, hogy közben azon kapod magad, hazafelé jobban érzed magad, mint annak előtte. Jó lesz a hangulat, ezt ígérik!

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: január 14. 20:00 – 22:00

Filmfestés

A nyolc hegy cím filmet ajánlottuk már ezen az oldalon, de ezúttal a filmvetítés után úgynevezett filmfestéssel is várják az érdeklődőket. A tavalyi évben indult el a filmfestés, amely a filmek különleges feldolgozására ad lehetőséget. Az átélt élményéből kiindulva festékkel, papíron a művészetterápia eszközeivel megtámogatva hívnak elő képeket. Semmilyen rajzos előképzettség nem szükséges a folyamat átéléséhez. A Filmfestés házigazdája Varga Anna vizuális és környezetkultúra tanár.

A vetítésre váltott jeggyel a programon való részvétel ingyenes.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 25.

Időpont: 2023. január 14. 16.00

 

Jövő nyár – Filmvetítés és közönségtalálkozó

Milán, a 18 éves nyughatatlan gimnazista nyári táborban vesz részt osztálytársaival. Szerelmi háromszög kezd el alakulni közte, Anna és Dani között. A három fiatal a társaságból kiválva a saját útját járja, de az események váratlan fordulatot vesznek. Egy év elteltével az osztály visszatér a kirándulás helyszínére, ekkor már Milán nélkül: a fiú időközben öngyilkos lett. Az emléke kitörölhetetlen nyomot hagyott bennük. Megpróbálják felidézni a történeteket, és keresik a választ arra, vajon elkerülhető lett volna a tragédia? Vajon az osztálytársak együtt fel tudják dolgozni a traumát?

A vetítés utáni közönségtalálkozón Kárpáti György Mórral beszélgethetnek tovább a filmről.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 25.

Időpont: 2023. január 14. szombat, 18:45

 

Kiemelt kép: pixabay.com

További cikkeink a témában