Ugrás a tartalomhoz

Házhoz menő lomtalanítás

A Városi Szolgáltató NZRt. a korábbi gyakorlathoz hasonlóan a lakossági előfizetők részére évente egy alkalommal házhoz menő lomtalanítási lehetőséget kínál.

Társaságunk a lomtalanítás alkalmával a családi házas partnereinknél az ingatlan elé kikészített, háztartásban feleslegessé vált lomhulladékokat gyűjti össze és szállítja el. Szállítási igényüket 2019. február 1-től a Városi Ügyfélszolgálaton jelezhetik, személyesen a Szentendre, Duna korzó 25. szám alatt, telefonon a 06-26-300-407-es telefonszámon, vagy elektronikusan az ugyfelszolgalat@szentendre.hu email címen. A beérkezett igények teljesítését 2019. március 18-tól kezdi meg a VSz.

Társasházak esetében megkérjük ügyfeleinket, hogy a lakóközösség igényeit egyeztetve, megrendelésüket a közös képviselőn keresztül juttassák el ügyfélszolgálatunkra. A lomhulladékot az előzetes időpont egyeztetést követően a megbeszélt napon legkésőbb reggel 6 óráig kell kikészíteni.

A lomok kihelyezésének módja:

Kérjük, hogy a lomokat a lakóháza előtti, járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezzék ki, ami maximálisan 2 m3 lehet. Kérjük, hogy a kihelyezett hulladék ne akadályozza a gyalogos- és gépjárműforgalmat. Az esetleges többletmennyiséget munkatársaink fényképfelvétellel igazoltan továbbítják a városi Közterület Felügyelet felé.

A limit mennyiség felett otthagyott hulladék eltakarítása a megrendelő feladata, ennek elmaradása szabálysértési eljárást vonhat maga után. A kisméretű hulladékot bekötözött zsákokban kérjük kihelyezni.

Kérjük, hogy ne helyezzenek ki lomtalanításkor:
• a háztartásokban naponta képződő kommunális hulladékot
• ipari, mezőgazdasági, szolgáltatatási tevékenység következtében keletkező hulladékot
• veszélyes hulladékot (festékmaradék, olaj, fénycső, akkumulátor, stb.)
• elektronikai készülékeket (tv, hűtő, gáztűzhely)
• építési, bontási törmeléket (sitt), ideértve az ablaküveget is
• zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)
• szénport, hamut, földet
• elkülönítetten gyűjtött üveg, papír, műanyag és fém hulladékot
• gumiabroncsot, gépjárműroncsot és egyéb járműalkatrészeket

A fenti hulladékfajták a hulladékudvarban (2000 Szentendre, Szabadkai utca 9.) adhatók le.

A lomok elszállítása:
Az elszállítás gyűjtőjárattal, nap közben, több helyszínen, folyamatosan történik. Ennek ellenére a begyűjtés szervezése miatt kérjük, hogy legkésőbb reggel 6 óráig készítse ki az előzőekben jelzett információk szerint a lom hulladékot. Köszönjük, hogy ezzel is segíti a zökkenőmentes szolgáltatást és a környezettudatos szemlélet terjedését!

FŐVÁROSI KÖZTERÜLET-FENNTARTÓ NZRT.
VÁROSI SZOLGÁLTATÓ NZRT.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.