Ugrás a tartalomhoz

Giro 2020 – rózsaszín fények éjszakája Szentendrén is

2020-ban Magyarországról rajtol a Giro d’Italia. A versenyzők Budapestről indulnak, a háromhetes kerékpáros körverseny első három szakaszára hazánkban kerül sor. A verseny Budapest, Esztergom, Győr, Székesfehérvár, Keszthely és Nagykanizsa mellett Szentendrét is érinti. A rajt előtt 100 nappal a helyszínek egy-egy jelentős épületét rózsaszín fénnyel világítják meg, Szentendrén a Városháza kap rózsaszín megvilágítást január 30-án 17 órától.

A rózsaszín fények éjszakája és az épületek megvilágítása 100 nappal a Giro D’Italia rajta előtt, tradíció. Ilyenkor az útvonal városai közül számos helyszínen egy-egy város, település jelentős épületét világítják meg rózsaszínűre.

A Giro d’Italia idén május 9-11. között Magyarországról rajtol. A versenyzők Budapestről indulnak és a háromhetes kerékpáros körverseny első három szakaszára hazánkban kerül sor Budapest, Szentendre Esztergom, Győr, Székesfehérvár, Keszthely, és Nagykanizsa érintésével, hogy csak a legnagyobb településeket említsük.

A mezőny május 7-én mutatkozik be Budapesten a Hősök terén.

A nagy rajt = Grande Partenza felvezető eseményei közül az idei évben az első jelentősebbre január 30-án kerül sor a Városligeti Műjégpályán, a Nemzeti Sportügynökség szervezésében olimpiai bajnokok és sportolók részvételével, így pl: Kovács Ágnes, Kiss Gergely, Kovács István, Szávay Ágnes is jelen lesznek.

Ezen a napon a Puskás Ferenc Stadion és a Vajdahunyadvár is díszkivilágítást kap.

Az útvonalon lévő települések közül Olaszországban és Magyarországon is sok város bekapcsolódik ebbe a szép kezdeményezésbe. Hazánkban Budapesten kívül még közel 20 város – közöttük településünk Szentendre is – egy-egy emblematikus épülete pompázik rózsaszínben, amely a Giro d’Italia hivatalos színe.

Ennek keretében Szentendrén január 30-án 17 órától a Városháza kap rózsaszín megvilágítást.

A Giro d’Italia májusi szentendrei eseményével kapcsolatban február 19-én szerdán 10 órától sajtótájékoztatóra kerül sor a Városházán a Nemzeti Sportügynökség részvételével.

További cikkeink a témában