Ugrás a tartalomhoz

Folytatódik a Földútprogram

Három földút – a Püspök sor, a Gyöngyvirág utca és a Muskátli utca – stabilizálása, felújítása kezdődik el február végén a Járható Szentendréért Program keretében. Elsőként a Püspök sor újul meg teljes hosszában, utána követezik a Gyöngyvirág utcának a Stromfeld utca és a töltés közötti szakasza, valamint a Muskátli utcának a Stromfeld és Honvéd utca közötti szakasza, melyekre az év első felében kerül sor.

A most felújításra kerülő utcák jelenleg földútként működnek, de minőségük oly mértékben romlott, hogy elkerülhetetlen a stabilizálásuk a biztonságos használatuk érdekében. A belvárosi Püspök soron kockakövet raknak le, a Gyöngyvirág és a Stromfeld utca mart aszfalt réteget kap, illetve a szükséges helyeken sor kerül szegély kialakítására vagy szegélykorrekcióra.

A kivitelezés az időjárás függvényében, február végén kezdődik. A munkakezdés előtt a kivitelező BOLA 95 Kft. szórólapokon értesít minden ingatlantulajdonost. A felújítás kb. 1 hónapot vesz igénybe.

A munkálatok ideje alatt – a szakaszos lezárás idején – a szemétszállító járművek nem tudnak majd bejutni az utcákba. Ebben az időszakban a háztartási hulladéktároló edényeket a Püspök soriak az Arzén utca sarkára, a Gyöngyvirág utcaiak a Liliom vagy a Stromfeld utca sarkára, a Muskátli utcaiak a Honvéd vagy a Stromfeld utca sarkára tudják kihelyezni a megszokott szemétszállítási napokon. A szelektív és a zöldhulladékot is ugyanide lehet kihelyezni a forgalmat nem akadályozó módon.

Az utcák felújítását az önkormányzat saját forrásból finanszírozza, az éves költségvetési keretből. A három utca felújításának költsége bruttó 35,24 millió Ft.

 

További cikkeink a témában