Ugrás a tartalomhoz

Fellegparkba mehetnek majd a gyerekek

Elkezdték építeni a visegrádi Fellegparkot – írta a  Pilisi Parkerdő Zrt. A Fellegpark elnevezésű erdei turisztikai komplexum a Parkerdő kezelésében álló leglátogatottabb Visegrád környéki turista célpontokat fogja össze.

A Fellegpark legfontosabb elemei közé tartozik a Mogyoró-hegyi Ökoturisztikai Park, a Mócsai-tanya, büfé és egyben vadbemutatókert kiszolgáló épülete, a Nagy-Villám sípálya fejlesztése és kibővítése négyévszakos fogadóépülettel, a Bertényi Miklós Füvészkert, illetve az ezekhez csatlakozó erdei kerékpárutak szakaszos felújítása.

A tervek szerint megújul a Mogyoró-hegyen lévő régi vadbemutató kert, új kifutók épülnek, valamit a Mócsay-tanya mellett új karámrendszert hoznak létre, melyben őshonos háziállatokat mutatnak majd be. Mindehhez állatsimogató csatlakozik.

A területen található játszótér teljes cseréjére is sor kerül. Továbbá megújul a teljes erdei infrastruktúra, új sétautak, padok, pihenőhelyek létesülnek és megújulnak a terület információs táblái is.

A Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Park fejlesztése során megépül a fogadóépület, valamint a Mócsay-tanya épületében tematikus interaktív kiállítótér, illetve az erdei gasztronómiát bemutató vendéglátóegység épül ki.

Komplex turisztikai fejlesztési program: a Fellegpark

A Pilisi Parkerdő Zrt. mint felelős erdőgazdálkodó feladatai közé tartozik az erdők természeti értékeinek megőrzése és megújítása. Ugyanakkor a Budapest környéki erdők turisztikai, ökoturisztikai jelentősége is megnőtt, különösen a Covid-járvány kitörése óta. A látogatók száma egy év alatt 30 százalékkal nőtt, és a Parkerdő 2021-ben egyetlen év alatt 30 millió (!) látogatást rögzített. A Pilisi Parkerdő éppen ezért minél szélesebb körnek és minél változatosabban igyekszik biztosítani a természetet nem károsító erdőlátogatás lehetőségét.

Egy korszerű szemléletű erdőgazdálkodóval szemben ma már elvárás, hogy összetett turisztikai szolgáltatásokat nyújtson, melyek jelentősen növelik az erdők rekreációs értékét, illetve összefüggést teremtsenek az épített turisztikai infrastruktúra és az erdő által adott ökológiai szolgáltatások között. Ilyen komplex beruházássorozat a Visegrád környékén megvalósuló Fellegpark is.

Az építési-felújítási munkák előkészítéseként a munkaterületet kerítés biztosítja, így a mogyoró-hegyi vadaspark és a Mócsay-tanya körbekerített épületegyüttese csak a Mogyoróhegy Étterem felől közelíthető meg, illetve ezen a területen folyamatos munkavégzésre számíthatnak az ide látogatók.

 

További cikkeink a témában