Ugrás a tartalomhoz

Sporthírek

Diákolimpiai hírek

Asztalitenisz – Pest megyei döntő

Sikeres körzeti versenyünk után egyéniben és csapatban is képviselték tanulóink Szentendre körzetet. Pest megye 17 körzetének legjobb versenyzői voltak jelen Gödöllőn, ahol városunk tanulói is szép eredményeket értek el. 

III-IV. kcs. fiú csapatban a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola fiai a dobogó harmadik fokára állhattak fel, ami az elmúlt évek eredményit tekintve is kiemelkedő. 

Csapattagok: Bakó Zétény, Bús Barnabás, Forgács Márkó, Hajdú Máté

V-VI. kcs. egyéni fiú kategóriában Horváth Zsolt, a Móricz Zsigmond Gimnázium tanulója úgyszintén a harmadik helyen zárta a versenyt. Gratulálunk a fiúknak! 

Futsal

Dunabogdány és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium jutott a Pest megyei elődöntőbe, amelyet 2022. november 21-én rendeztek Budaörsön. Az ellenfél csapata akadémistákkal teletűzdelt, ízig-vérig labdarúgó játékosok voltak, míg a mieink leginkább a játék szeretetével voltak „teletűzdelve”. Ennek ellenére tisztes helytállással, a dobogó második fokára értek, de sajnos ez most nem volt elég a végső döntőbe kerüléshez. 

Gratulálunk a csapatnak!

Csapattagok: Bakó Zétény, Fellner Bence, Forgács Márkó, Gaál Balázs, Gaál Péter, Gilián Márton, Hajdú Máté, Leskovics Bence, Misius Ákos, Nagy Bendegúz, Szaka Milán, Takács Gergő, Vehoczki Ádám

Kosárlabda

Az V-VI. korcsoportban helyi szinten kellett a megyei döntőbe jutást kiharcolnia a két szentendrei gimnázium kosaras fiainak. A Ferences Gimnázium és a Móricz Zsigmond Gimnázium fiai két mérkőzést játszottak, ahol szoros eredményeket követően megérdemelten jutott a Ferences Gimnázium Pest megye legjobbjai közé. A döntőben Monor és Vác csapataival szemben sajnos nem sikerült a bravúr, így végül a harmadik helyen zárták a megyei döntőt. Gratulálunk a fiúknak és a felkészítőknek!

Az írás a SzeVi 2022. december 7-i lapszámban jelent meg.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Dobogóra ugrottak a lányok című bejegyzéshez

Dobogóra ugrottak a lányok

Az Országos egyéni és Egyköteles Kötélugró Bajnokságot Soroksáron rendezték meg 2023. november 4-5-én. A Szentendrei Kenguru Kötélugró DSK három korcsoportban képviseltette magát, lányaink kiemelkedően teljesítettek.