Ugrás a tartalomhoz

Csapadékvíz-elvezetés az Egres úton

Csapadékvíz elvezetésének kiépítését kezdik el ezen a héten az Egres úti híd és a Nap utca közötti útszakaszon. A munkálatok időtartama nagyban függ az időjárástól, a tervek szerint néhány hetet vesz igénybe. Az építkezés ideje alatt az Egres utat nem zárják le, de bizonyos időszakokban rövid idejű – 5-10 perces – lezárásokra kell számítani.

Az Egres úti hidat és környékét 2017-ben újították fel: a projekt folyamán szélesítették az útpályát, átépítették a patakon átvezető hidat és járda létesült a nyugati oldalon. A mostani vízelvezetés célja a keleti oldalon lévő két ingatlan megvédése a csapadékvíztől, mivel az útpálya egyoldali esése miatt a csapadékvíz ezekre az ingatlanokra folyik. A magántelkekre folyó csapadékvizet a Sztaravodai-patakba vezetik el egy egyedi kialakítású, mederlap és kiemelt szegély elemekből összeállított padka-folyóka megépítésével 20 méter hosszúságban.

A vízelvezetés terve Szentendre Város Önkormányzatának megbízásából készült el, a kivitelezéssel a Bola 95 Kft.-t bízták meg. A beruházást a város saját forrásból az idei költségvetési keretből finanszírozza, költsége 1,96 millió Ft + áfa.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.