Ugrás a tartalomhoz

Bringás reggeli

Kilenc éve rendez „bringás reggeliket” a Magyar Kerékpárosklub szentendrei csapata. Az évente kétszer, ősszel és tavasszal megtartott esemény nagy népszerűségnek örvend a városiak körében. Idén szeptember 19-én reggeliztek a biciklisek a belvárosban az Apor hídnál. A mostani eseményt azért nem akarták újra a Barcsay Iskola előtt megtartani, ahogy az tavasszal történt, mert azt szeretnék, hogy minél többen találkozzanak a bringásokkal és erre a belvárosban van a legnagyobb esély, ahol a diákok és munkába járók is megfordulnak. 

Bürger Zoltán a szentendrei csapat tagja lapunknak elmondta, hogy hetven adag üdítőt, müzliszeletet, illetve péksüteményt osztottak el. A reggelihez a város is hozzájárult pogácsákkal és szilvás papucsokkal.  

– Körülbelül százan jelenhettek meg az eseményen – árulja el.  – Ez alatt a kilenc év alatt nem nőtt jelentősen a megjelentek száma, ami azt jelenti, hogy nem javult annyit az infrastruktúra, hogy többen válasszák a kerékpárt közlekedési eszközül. A fejlesztéseket ugyanis azok miatt kell végrehajtani, akik nem érzik jelen körülmények között biztonságosnak a biciklis közlekedést.  

 

TK

Az írás a Szentendre és Vidéke 2023. október 11-ei lapszámában jelent meg.

Fotó: Bellai László

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.