Ugrás a tartalomhoz

Betörőt fogtak a szentendrei nyomozók

Egyetlen lakcíme egy hajléktalan szálló volt, ott sem tartózkodott életvitel-szerűen, a szentendrei nyomozók ennek ellenére felkutatták és elfogták azt a 36 éves férfit, akit három betöréssel gyanúsítanak.

Három budakalászi háztulajdonos betörésről szóló bejelentése alapján indított nyomozást egyesítettek a szentendrei rendőrök a földrajzilag, és az elkövetés körülményeiben is kísérteties hasonlóságot mutató tényezők miatt. Két bűncselekmény 2021. június 2-ára virradóra, a harmadik 2021. június 17-ére virradó éjszaka történt. Fürdőszoba, illetve kamraablakról leszedett/kivágott/kiszakított szúnyogháló árulkodott a behatolás helyéről. A házakból elvitt laptopok, telefonok, fényképezőgépek, egyéb elektronikai cikkek, hangszerek (klarinét, tenorkürt) értéke meghaladta az 1 millió forintot.

A helyszínen rögzített nyomok, valamint a beszerzett adatok elemzése, értékelése egy 36 éves, egy fővárosi hajléktalan szállóra bejelentkezett férfire mutatott. A szállón ritkán látták, több hónap is el szokott telni egy-egy felbukkanása között, ha ott nem volt, az utcákat rótta, aludt, ahol tudott. Addig is, amíg keresték, elfogatóparancsot adtak ki ellene, hátha belefut egy rutinellenőrzésbe. Nem igazoltatásba futott bele azonban, hanem a szentendrei rendőrök karjaiba, amikor 2021. szeptember 7-én reggel a Budapest VIII., Dankó utcában meglepték.

A munkanélküli L. Attila kihallgatásán mindent beismert: a házakat találomra választotta ki, zsákmányát pedig egy budapesti piacon eladta, a kapott pénzt ételre és munkásszállóra költötte. Vallomásában két további betörés elkövetéséről is említést tett, a rendőrök vizsgálják az ügyek további szélesítésének lehetőségét.

Az őrizetbe vett L. Attila ellen két rendbeli lopás bűntettének, valamint egy rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.

 

Forrás: police.hu

További cikkeink a témában