Ugrás a tartalomhoz

Barcsay-díj átadása az FMC-ben

A Ferenczy Múzeumi Centrum és a Barcsay Jenő Képzőművészeti  Alapítvány tisztelettel meghívja Önt a 2019-ben és 2020-ban Barcsay-díjjal kitüntetett művészek díjátadására, valamint kiállításuk  ünnepélyes megnyitójára, melynek időpontja és helyszíne: 2021. június 17. csütörtök, 18:30, Vajda Múzeum. 

A fiatal pályakezdő művészeknek évente odaítélt díjat 1989-ben Barcsay Erzsébet, Barcsay Jenő festőművész testvére alapította. 2006-ban a Barcsay-jogutód Kónya házaspár hozta létre a szentendrei székhelyű Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítványt. A pályázat elbírálásában a kuratórium tagjai: Aknay János Kossuth-díjas festőművész, Bereznai Péter és Baksai József Munkácsy-díjas festőművészek, Kónya Ferenc alapító, kuratóriumi tag és Feledy Balázs művészeti író, a kuratórium elnöke vett részt. A Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány és a Ferenczy Múzeumi Centrum együttműködésében létrejövő tárlaton a 2019-es és 2020-as év díjazottjainak munkáiból nyílik a kéthetes kiállítás a Vajda Múzeumban.

A vendégeket üdvözli: Prosek Zoltán múzeumigazgató

A kiállítást megnyitja: Feledy Balázs művészeti író, a Barcsay Jenő Képzőművészeti  Alapítvány kuratóriumának elnöke

A díjazott művészek: Cservenka Edit, Fekete Szilvia, Kármán Dániel,  Szilágyi Péter, Végvári Gergely 

A díjazottakat köszönti és a díjakat átadja: Kónya Márta és Kónya Ferenc, Barcsay jogörökösök

Kurátor: Iberhalt Zsuzsa 

A rendezvény védettségi igazolvány felmutatásával és előzetes regisztrációval (regisztracio@muzeumicentrum.hu) látogatható.

Nyitvatartás: szerda – szombat 14:00–17:00 

Forrás: Ferenczy Múzeumi Centrum / www.muzeumicentrum.hu

További cikkeink a témában