Ugrás a tartalomhoz

„Zászlókígyó” március 15-én!

A szentendrei önkormányzat idei városi ünnepségét színesíti egy új ötlet, mellyel képletesen és valóban is összekapcsolják az iskolákat és az ünnepet. 55 méter hosszú zászlókígyóval sétálnak az Offline Centertől az ünnepség színhelyéig, a Fő térig a helyi iskolák diákjai a huszárok és a katonazenekar vezette menettel.

A városi iskolák, az Agy Tanoda, a Barcsay, az Izbégi, a Rákóczi, a Szent András, a Templomdombi iskola, a Ferences, a Móricz, a Petzelt, a Református gimnázium 10 fős diákcsoportjai egy-egy 5 méter hosszú zászlóval vonulnak fel, melyeket összekapcsolnak. Az 55 méter hosszú zászlókígyó a huszárok és katonazenekar vezette menetet követi a Fő térig. A zászlókígyó a Fő téren újra elemeire bomlik, s minden iskola hazavisz emlékbe egy-egy csíkot a végtelenített zászlóból.

A látványos eseményt az ünnepségen drónvideo rögzíti madártávlatból, figyeljék a városi híroldalak facebook-oldalait: www.facebook.com/szentendreesvideke/ és   www.facebook.com/Szentendreofficial/!

A tavalyi ünnepséghez hasonlóan idén is zászlót osztanak (korlátozott számban) az érdeklődőknek a menet kiindulópontjánál, az Offline Center előtt. Az ünnepség idején, a Fő téren a hagyományos lányos-fiús kézműves foglalkozás lesz a gyerekeknek 10.00-től 13.00-ig. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

A városi ünnepség teljes programja:

https://szentendre.hu/varosi-unnepseg-marcius-15-en/

 

További cikkeink a témában