Ugrás a tartalomhoz

Vízvezetékcsere a Lehel utcában

A Lehel utcában 1970-ben épült vízvezeték üzemel, ami az elmúlt években több alkalommal is meghibásodott. A legutóbbi javítás során két helyen kellett javítani a gerincet, mert menetközben újra tört. A vízvezeték tehát teljesen elöregedett, állapota nagyon rossz, gyenge, a kötőidomok feltételekor mállik és törik. A gyakori meghibásodások miatt egyre gyakrabban fordul elő szolgáltatás-kiesés, és a hibaelhárítás is jelentős költséget okoz a szolgáltatónak. Az üzembiztonság, a megbízható vízellátás biztosítása érdekében döntött a DMRV Zrt. az érintett vezetékszakasz mielőbbi rekonstrukciójának megkezdéséről.

A munkaterületet augusztus 16-án adták át a kivitelezőnek, a tényleges munkakezdés az augusztus 27-i héten várható, amikor a kivitelező megszerzi az önkormányzattól a burkolatbontáshoz és az ideiglenes forgalmi rendhez a közútkezelői hozzájárulást. A kivitelezéshez szükséges engedélyek, hozzájárulások beszerzését és a kivitelezési munkálatokat az Artifex J+J Kft. végzi. A vezetékrekonstrukció során a Lehel utcában 320 m NA 100 a.c. ivóvízvezetéket NA 100 KPE csővel váltják ki, valamint cserélik a házi bekötővezetékeket az érintett szakaszon.

A munkálatok elvégzését a kivitelező 45 naptári napon belül vállalta. Az új vezeték kiépítése közben a régi vezeték folyamatos üzemét biztosítják. Az építés alatt ideiglenes forgalomszabályozás lép életbe.

További cikkeink a témában