Ugrás a tartalomhoz

CIVIL

Virágot kaptak az óvodák

Ingyen vihetett virágot minden szentendrei óvoda a Városkapu üzletházzal szemben lévő kertészetből a tulajdonos nagylelkű felajánlásának köszönhetően.

Az adományozó, Kiszudszki Olivér minden intézménynek összeállított egy növénycsomagot 25-30 ezer forint értékben, amit október 20. és 24. között vihettek el tőle. Szerettük volna megmutatni őt és vállalkozását, de azt mondta, ez részéről nem egy marketingfogás, így jobban örülne, ha inkább a felvirágozott óvodát mutatnánk meg helyette.

— Nagyon sokat kaptam Szentendrétől, és remélem, hogy ezzel a gesztussal egy keveset vissza tudok adni a városnak. Azért az óvodákat választottam, mert ott biztosan sokan megfordulnak, gyerekek és szülők egyaránt. Emellett a kicsik is biztosan sokkal szívesebben mennek be, ha sok szép színes virág várja őket — fejtegette Olivér, aki mindössze 26 éves. — Jómagam nem vagyok szentendrei, Óbudán lakom. Már az édesapám is kertészettel foglalkozott, nála dolgoztam egészen négy évvel ezelőttig, amikor megnyitottam a saját üzletemet itt Szentendrén. Ezen a területen mindig is virágos és zöldséges működött, de mindent a saját kezemmel építettem fel az évek alatt. Azóta már máshol is van üzletem, de a szentendrei különleges maradt számomra. Egyszerűen itt mások az emberek: kedvesek és összetartóak. Ha valaki jót tesz velük, azt háromszorosan hálálják meg. Örülnek, hogy itt vagyunk, régi ismerősként jönnek be hozzám, és nem csak virágot vesznek, de beszélgetünk is. Egy időre be kellett zárnunk a laktanya kármentesítése miatt, nemrég költöztünk vissza, és ennek örömére adtam a virágokat.

A csomagokban őszi növények voltak: árvácska, őszirózsa, krizantém kisebb és nagyobb cserepekben. Az óvodák természetesen örömmel vették a felajánlást.

— Fontosnak tartjuk, hogy szép és rendezett kert fogadja az ovisokat, mi is ültetünk ősszel, és sok szülő támogat bennünket virággal. Ez az adomány jókor és jó helyre érkezett: így még szebb lett minden óvoda — fogalmazott Kozmérné Szökő Erzsébet, a Szentendre Városi Óvodák intézményvezető helyettese.

Az írás a Szentendre és Vidéke 2023. november 8-ai lapszámában jelent meg.

Fotó: Deim Balázs

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.