Ugrás a tartalomhoz

Vigyázzon értékeire!

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya nagyon fontosnak tartja, hogy mindenszentek és halottak napja idején felhívja a hozzátartozók figyelmét, ne feledkezzenek meg értékeik fokozottabb védelméről. Ebben az időszakban gyakrabban fordul elő gépkocsi-feltörés, alkalmi- vagy zseblopás, kerékpárlopás, a sírokról virágok és koszorúk eltulajdonítása. Kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

  • A temetőhöz gépjárművel érkezők, a járműtől való távozás előtt győződjenek meg annak zárt állapotáról!
  • A jármű riasztó berendezését minden esetben üzemelje be!
  • Ne hagyjon csomagot, értéket, mobil készüléket, személyes iratot a jármű utasterében!
  • A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos- és gépjárműforgalommal! Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekednek, tegyék ezt még nagyobb körültekintéssel, türelemmel! Ne „megszokásból” közlekedjenek, figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, már elindulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról!
  • A temetőkben a zsebtolvajok ellen is védekezni kell! Pénztárcáját ellenőrizhető, biztos helyre tegye! Kabátja zsebében, táskája külső zsebében soha ne tartson értéket! Vállra akasztható táskáját mindig tartsa szorosan a teste előtt! Sírrendezés közben is figyeljen értékeire, táskáját ne hagyja őrizetlenül!
  • Amennyiben a megemlékezés lakóhelyüktől távolabb történik, kérje meg szomszédjait, ismerőseit lakása szemmel tartására és a betörések, besurranások elkerülése érdekében. Közösségi oldalakon ne tegyen közzé arra utaló információt, hogy el kíván utazni otthonról.

Amennyiben bűncselekmény elkövetésének áldozatává vált tegyen feljelentést személyesen a legközelebbi rendőrkapitányságon, vagy jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén!

Kegyeletteljes megemlékezést kívánunk.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, Bűnmegelőzési Osztály

További cikkeink a témában