Ugrás a tartalomhoz

Véleményezhető a zajcsökkentési terv

Társadalmi egyeztetésre bocsátja a Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (KTI) a nagyforgalmú közlekedési létesítmények zajcsökkentési intézkedési tervjavaslatait. Azokat egy hónapon át lehet véleményezni, majd a KTI a vélemények figyelembevételével készíti el a végleges terveket.

A környezeti zaj kezeléséről és értékeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Kormányrendelet értelmében a rendeletben meghatározott éves forgalomnagyságot meghaladó közlekedési létesítményekre stratégiai zajtérképet és zajcsökkentési intézkedési tervet kell készíteni és rendszeres időközönként felülvizsgálni.

A Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (KTI) elkészítette a nagyforgalmú közutakra és a nagyforgalmú vasutakra vonatkozó intézkedési tervek tervezetét. Az intézkedési tervjavaslatokat a KTI az érintett települési önkormányzatok részére továbbítja. A társadalmi egyeztetést követően a KTI a beérkezett vélemények figyelembevételével véglegesíti az intézkedési terveket.

Az intézkedési tervjavaslatra vonatkozó észrevételek megtételére a közzététel időpontjától számítva 30 napot kell biztosítani.

A dokumentáció Szentendrén 2019. december 19-től 2020. január 18-áig a Városházán, a II. emeleten, a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Irodán tekinthető meg ügyfélszolgálati időben, illetve elérhető a város hivatalos honlapján. Az észrevételeket a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatalba kell eljuttatni, e-mailen pedig az ugyfelszolgat@szentendre.hu címen fogadja az önkormányzat.

Az intézkedési tervjavaslatot az alábbi dokumentumok tartalmazzák:

Az intézkedési tervjavaslatokhoz kapcsolódó, a KTI által 2018-ban készített stratégiai zajtérképek a http://ugyelza.kti.hu/map/ linken keresztül bárki számára elérhetőek.

További cikkeink a témában