Ugrás a tartalomhoz

Védőszemüvegeket gyárt a Lego – nem játék figuráknak

A nyíregyházi Lego gyárban eddig csak Duplo és Lego játékok készültek, de most változtattak a megszokott termékek körén, és speciális védőszemüveg gyártásba kezdtek. A legyártott eszközöket az országos egészségügyi hatóságoknak adják oda, igény esetén pedig az egyes intézményekhez is eljuttatják. A Nyíregyházán és környékén dolgozó gyermekorvosok is kaptak belőle, a szemüvegeken túl gyerekmaszkokat, fertőtlenítőszereket és egyéb védőfelszerelést kaptak az egészségügyi dolgozók. A kezdeményezés a vállalat dániai központjában indult, ahol a mérnöki tervező részleg munkatársainak jutott eszébe, hogy védőszemüvegeket gyártsanak, miután tudomásukra jutott, hogy szűkösen állnak csak rendelkezésre védőeszközök. A csapat villámgyorsan megtervezte a szemüvegeket, tesztelte a termelést és a gyárban több fröccsöntő gépet is e termék gyártására állítottak át. Egy ilyen folyamat a
szokásos körülmények között fél évet vesz igénybe, de ebben az esetben mindössze három hétre volt szükség. A gyár naponta 3700 db szemüveget képes előállítani. Reméljük, hogy Szentendrére is jut a szemüvegekből, különös tekintettel arra, hogy május 4-től újra indulnak a szakrendelések és az egynapos sebészeti műtétek.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Programajánló február 21-27-ig című bejegyzéshez

Programajánló február 21-27-ig

Az utolsó februári héten végleg elbúcsúzhatunk a téltől és lassan készülődhetünk a tavasz örömeire. Több program is segítségünkre lehet ebben.