Ugrás a tartalomhoz

Változik a H5-ös HÉV közlekedése

Változik a H5-ös HÉV közlekedése október 15–19. között, valamint 26-án. A H5-ös HÉV vonalán októberben Békásmegyer és Szentendre állomás között öt hétköznap este; a Margit híd és a Filatorigát állomás között pedig két hétvégén a pálya karbantartását végzik – írja közleményében a www.mav-hev.hu. A szerelvények október 15. és 19., hétfő és péntek között esténként a Batthyány tér és a Békásmegyer állomás között közlekednek; Békásmegyer H és Szentendre H végállomás között H5-ös jelzéssel pótlóbusz jár. A pótlóbuszokon a kerékpárszállítás megengedett. Október 19-én, pénteken 20 órától október 21-én, vasárnap az utolsó járatindulásig, valamint október 26-án, pénteken 20 órától október 28-án, vasárnap az utolsó járatindulásig a Margit híd és a Filatorigát állomás között egy vágányon közlekednek a vonatok.

  • A H5-ös pótlóbusz Szentendre H felé a HÉV-megállóhelyek érintésével közlekedik, és a 160-as autóbusz Békásmegyer H felszállóhelyét követően a 943-as autóbusz Budakalász, Budai út; Budakalász, Lenfonó H; Szentistvántelep H; Pomáz H; Pomáz, Dózsa György utca; Szentendre, Papírgyár; és Egyetem megállóhelyén; valamint Szentendrén a Volán pályaudvaron áll meg.
  • A H5-ös pótlóbusz Békásmegyer H felé a HÉV-megállóhelyek érintésével közlekedik, és Szentendrén a Volán pályaudvar 8-as kocsiállásán, majd a 943-as autóbusz Egyetem; Papírgyár; Pomáz, Dózsa György utca megállójában; Pomáz állomáson a Volán pályaudvaron; a 943-as autóbusz Szentistvántelep H; Budakalász, Lenfonó H és Budakalász, Budai út megállójában; valamint a 160-as autóbusz Békásmegyer H leszállóhelyén áll meg.
  • A 160-as autóbusz Békásmegyer H végállomási fel- illetve leszállóhelyét áthelyezik a 960-as autóbusz Móricz Zsigmond körtér M irányú Békásmegyer H megállóhelyére.

 

Október 19-én, pénteken 20 órától október 21-én, vasárnap az utolsó járatindulásig a Szépvölgyi út, a Tímár utca és a Szentlélek tér megállóhelyeken a Szentendre felé közlekedő szerelvények is a Batthyány tér irányú megállókban állnak meg.

 

Október 26-án, pénteken 20 órától október 28-án, vasárnap az utolsó járatindulásig a Szentlélek tér, a Tímár utca és a Szépvölgyi út megállóhelyeken a Batthyány tér felé közlekedő szerelvények is a Szentendre irányú megállókban állnak meg.

 

A HÉV-hez való csatlakozás biztosítása érdekében október 19-én, 20-án, 21-én, 26-án, 27-én és 28-án este a Szentlélek tér H végállomásról a 134-es, a 137-es és a 237-es autóbusz; Békásmegyer H végállomásról pedig a 204-es és 243-as autóbusz egyes indulásai módosulnak.  A csatlakozó autóbuszok pontos menetrendjéről a BKK honlapján részletesen lehet tájékozódni.

 

A pótlójáratokon a HÉV-menetjegyek és -bérletek érvényesek; a jegy nélkül felszálló utasok a jegyvizsgálónál HÉV-menetjegyet válthatnak.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.