Ugrás a tartalomhoz

Vállalkozás-fejlesztési program meghosszabbítva

A vállalkozás-fejlesztési programot 2015-ben indította el a képviselő-testület, majd a 2017 decemberi képviselő-testületi ülésen meghosszabbították a benyújtási határidőt, ami azt jelenti, hogy a 2015. június 1. és 2019. december 31. között induló, illetve városunkba települő vállalkozások nyújthatnak be támogatási igényt. A program kiadásaihoz a 2018. évi költségvetésében 3,5 millió Ft-ot biztosít az önkormányzat.

Vonzó vállalkozói környezet
A város gazdasági fellendülésének kulcsszereplői lehetnek a mikro-, kis- és közepes vállalkozások. A vállalkozások működését hazánkban számos kormányzati program segíti, azonban a város vezetése úgy gondolta, szükség van a helyi kezdeményezésekre is. A 2015-ben indított fejlesztési program célja a helyi vállalkozások hatékonyságának növelése és a foglalkoztatás növelése volt. Ennek érdekében vonzó, kiemelkedő presztízst jelentő vállalkozói környezet kialakítására és fenntartására törekszik a városvezetés, amely egyaránt előnyös a város és a vállalkozások számára is.

„De minimis” támogatás
A vállalkozás-fejlesztési program keretében az önkormányzat a befizetett helyi iparűzési adó 50%-ának megfelelő mértékű „de minimis” támogatást nyújt az újonnan induló vagy betelepülő vállalkozások számára a vállalkozás indítását követő két adóévben. Kérelmet nyújthat be minden szentendrei vállalkozás, amely 2015. június 1. és 2019. december 31. között Szentendrén új vállalkozást indít, Szentendrére áttelepül vagy új telephelyet, fióktelepet létesít. Az önkormányzati támogatás mértéke az iparűzési adó befizetését követően, a támogatásról szóló döntéssel egyidejűleg kerül meghatározásra, évente. A több jogcímen igényelt támogatások együttes összege sem haladhatja meg az önkormányzatnak befizetett helyi iparűzési adó 50%-át.

Igénylők köre
A támogatásra mindazon vállalkozások jogosultak, akik a kiírásban szereplő feltételeknek megfelelnek, illetve vállalják azokat és jelentkeznek a felhívásra. A vállalkozásokkal támogatási szerződést köt az önkormányzat, a támogatás kifizetésére legkorábban a következő év júliusában, az iparűzési adó megfizetését követően kerül sor. A kérelem kizárólag magyar nyelven nyújtható be pályázati dokumentumok – adatlap, illetve a vállalkozás dokumentumai és a nyilatkozat – csatolásával. A kérelmet a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal Városfejlesztési Irodája részére „Vállalkozásfejlesztési program” megnevezéssel lehet benyújtani (Szentendre Város Önkormányzat Városfejlesztési Iroda, Szentendre, Városház tér 3.). További felvilágosítás kérhető a +36-20-943-8372 telefonszámon, valamint a kosztek.gabi@szentendre.hu e-mail címen.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.