Ugrás a tartalomhoz

Vágd zsebre az irodalmat! – mostantól Szentendrén is

Első vidéki helyszínként, a szentendrei HÉV állomáson kerül átadásra 2019. február 14-én délután 15:00 órakor a 8. POKET könyvautomata, amelyből kortárs és klasszikus irodalmi műveket vásárolhatnak majd a járókelők okostelefon méretű zsebkönyv formájában.A Sztalker Csoport által életre hívott olvasásnépszerűsítő, közösségépítő projekt részeként február közepétől már Szentendrén is bárki hozzájuthat majd egyetlen bankkártyaérintéssel, 990 Ft-ért a kortárs és klasszikus irodalom műveihez. A “cola-automatákból” átalakított zsebkönyvautomatákba Grecsó Krisztián irodalmi vezetésével bekerült 11 alkotás között többek között elérhető lesz Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk és Szerb Antal Utas és holdvilág című alkotása csakúgy, mint Exupéry kis hercege vagy Hrabal: Gyöngéd barbárok című könyve.

Vecsei H. Miklós színművész, a kezdeményezés egyik alapítója úgy nyilatkozott, hogy kiemelt prioritásként kezelik, hogy a tavalyi évben sikeresen debütált projekt 2019-ben már ne csak a fővárosra koncentrálódjon, hanem az ország minél több településén elérhető legyen. Ezért is jelentett számukra külön örömet, amikor a megkeresésükre Szentendre azonnal igent mondott. 

Gyürk Dorottya alpolgármester azt is hozzátette, hogy azért álltak támogatóként a projekt mellé, mert az ötletgazdákhoz hasonlóan ők is úgy látják, az olvasás sokat segíthet abban, hogy a közlekedés üresjáratait sikerül értékes és érdekes pillanatokkal megtölteni, ráadásul ez a kezdeményezés külön hangsúlyt fektet arra, hogy a fiataloknak is megmutassa könyvek szerethetőségét.

A köszöntők elhangzása után, a február 14-i átadón bejelentésre kerül az előkészülőben lévő Szentendrei randitérkép is, amelyet a budapesti alapötlet továbbdolgozása nyomán – a könyvautomatát örökbe fogadó – Szentendre és Térsége TDM a Hosszúlépés. Járunk? és a POKET Zsebkönyvek csapatával közösen kíván megvalósítani. A Bálint nap apropóján a szervezők számos apró meglepetéssel is készülnek majd az érdeklődők számára.

 
Részletes program:
A vendégeket üdvözli: Vecsei H. Miklós színművész
Köszöntőt mond: Verseghi-Nagy Miklós polgármester
Közreműködik: Szczuka Panka ének
A projekt támogatói: Szentendre Város Önkormányzata, a Szentendre és Térsége TDM és a MÁV-HÉV Zrt.
További információ a POKET zsebkönyvekről a https://poketonline.hu/ oldalon található.

 

További cikkeink a témában