Ugrás a tartalomhoz

V8 kupa Szentendrén

Idén kilencedik alkalommal rendezték meg a V8 kupát Szentendre uszodájában. Az ép és fogyatékkal élő gyermekek számára kiírt amatőr ifjúsági úszóversenyen, 2018. november 24-25-én többszáz nevező gyermek mutatta meg tudását, a szülők és edzők lelkes biztatása mellett.

Az ünnepélyes megnyitón Verseghi-Nagy Miklós polgármester, Petricskó Zoltán alpolgármester és Wildner Márton, a V8 uszoda igazgatója mondott köszöntőt.  A jó hangulatú versenyen a szentendrei és környékbeli gyerekek egyéni versenyszámokban, hat korcsoportban, három távon és három úszásnemben: mell-, gyors- és hátúszásban mérettették meg magukat. Szombaton a „nagyok”, vasárnap a manó és ovis korcsoport nevezői ugrottak a vízbe. A kétnapos verseny legfőbb üzenete, hogy a mindennapi sport legyen természetes az életünkben már gyermekként is.

A 2018-as V8 KUPA amatőr ifjúsági úszóverseny jegyzőkönyve a versenyzők helyezéseivel  ITT böngészhető.

Fotók: Csíkszentmihályi Márton

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a A buhurt mestere című bejegyzéshez

A buhurt mestere

Izgalmas sportnak hódol Láng Endre Oszkár. A Ferences Gimnázium 9. osztályos tanulója egy hagyományos középkori lovagi sportban, a buhurtban jeleskedik.

Kiemelt kép a Karatés sikerek című bejegyzéshez

Karatés sikerek

Az idén a franciaországi Strasbourg adott otthont a JUBILEUMI 50. FWE Wadokai CUP Karate versenynek, amelyet 2023. november 4-én rendeztek meg.