Ugrás a tartalomhoz

Ünnepi fényekbe öltözött a város

Az első adventi hétvégére elkészült az idei városi fénydekoráció, a Fő téri karácsonyfa mellett több utca és közterület öltözik ünnepi fényekbe esténként Vízkeresztig.

Az idei év fejlesztése és a tavaly elkezdett koncepció folytatásaként a Posta előtti parkban, a sétányt szegélyező fasorra 42 db világító dekorációs fénygömböt helyeztek ki, így összesen 66 világító dísz öltözteti ünnepi fényekbe a parkot.

A fénygömbök mellett a város közterületeit összesen mintegy 7 km hosszúságban díszíti fényfüzér (20 és 10 m-es szakaszokban), ebből a városi karácsonyfán 700-750 m található. Fényfüzért helyeztek ki a 11-es út mentén, a Fő téren, a Kanonok utcai hídon, az Apor hídon, a Bükkös torkolat hídnál, a Városházán, a Bogdányi utcában, a Dumtsa Jenő utcában, az Alkotmány és a Görög utcában. 56 kandeláber motívum található a Belvárosban a Bükkös-parton, a Duna-korzón és a Bajcsy-Zsilinszky utcában.

Az ünnepi fények az első adventi hétvégétől 2020. január 7-ig díszítik a várost. A szakemberek már dolgoznak a jövő évi karácsonyi fénydekorációk fejlesztési koncepcióján.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.