Ugrás a tartalomhoz

Újraindul a gáz- és villanyóra leolvasás

Az E.ON közleménye szerint az ügyfelek és a munkatársak biztonságának megóvása mellett kezdik meg a leolvasásokat a háztartásokban.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésével összhangban az energiavállalat megkezdi az áram- és gázfogyasztásmérők személyes leolvasását a megfelelő óvintézkedések mellett. Az E.ON munkatársai azokat az ügyfeleket keresik fel, akiknél az éves óraleolvasás éppen esedékes. Korábban, óvintézkedéseként a vállalat március 19-től ideiglenesen felfüggesztette az áram- és gázfogyasztásmérők személyes leolvasását. Azok az ügyfelek, akiknél ebben az időszakban esedékes volt az éves elszámolás, az árammérő óraállását a cég digitális csatornáin, azaz az online ügyfélszolgálaton, az E.ON mobilalkalmazásában, telefonon vagy SMS-ben, míg a gázmérő óraállását e-mailen vagy telefonon maguk adhatták meg.

Önkéntes vagy hatósági karanténban lévő ügyfeleknél az E.ON munkatársai továbbra sem olvassák le az óraállásokat. Ahol nincs kockázata a mérőórák személyes leolvasásának, az E.ON munkatársai minden biztonsági előírást betartva, maszkban, védőkesztyűben, fertőtlenítővel felszerelkezve, a 1,5 méteres védőtávolságot betartva végzik el a feladatot.

További cikkeink a témában