Ugrás a tartalomhoz

Újra Bükkös takarítás

A Bükkös Partiak Baráti Köre Egyesület és Zakar Ágnes önkormányzati képviselő szervezésében újra Bükkös-parti tavaszi nagytakarításra került sor 2018. május 12-én.

A Bükkös patak és a körülötte lévő lakó-, és természeti környezet védelmének célja hozta létre 2004-ben a Bükkös-partiak Baráti Köre Egyesületet több fiatal család összefogásával. Sok minden változott azóta. Az akkori problémák: elhanyagolt, szemetes környezet, gondozatlan játszótér, úgy érzem, mára megoldódtak, de adódtak új feladatok, kihívások az itt élők számára. Nagy örömömre 2014-ben Aba-Schuszter Panni vette át és irányította az egyesületet, majd idén, 2018-ban két kisgyerekes anyuka, lelkes patakvédő: Fülöp-Pocsai Berta és Sági-Láng Beáta vállalták az egyesület életben tartását, közösségi programok szervezését a patakpartiaknak. Már szerveztek Szomszéd ünnepet, május 12-én pedig egy hagyományos tavaszi Bükkös patak takarítás zajlott a Bükkös Egyesület és az Önkormányzat szervezésében. Köszönjük a VSZ ZRT-nek, Szebeny Ferencnek, Mandula Gergelynek, hogy konténerekkel, eszközökkel segítették az akciót, és a lakóknak, hogy eljöttek felhívásunkra.
Magam részéről, aki az egyesület egyik alapítója vagyok, szívesen és örömmel állok az új vezetés mellé, és támogatom a patak mentén élő közösség összefogására megfogalmazott remek programterveket. Figyeljék, kövessék és vegyenek részt a megújuló Bükkös Egyesület programjain, hiszen a Bükkös patak sétánya százak kiránduló-, kerékpározó-, sétáló, és nem utolsósorban, lakóhelye.

Zakar Ágnes
önkormányzati képviselő

Első közös pataktakarításunk kevés szemétről és sok beszélgetésről szólt. Szervezzük és várjuk a következő közös programunkat egy nyár esti beszélgetést Hamvas Béla egyik művéről. Az őszi tervek és teendők a meglévő fák védelméről és újak ültetéséről fog szólni.

Sági-Láng Beáta

A Bükkös patak egy Szentendrét átszelő zöld folyosó, melyet nem csupán szépsége miatt szeretünk és óvunk, de a természetes környezet rengeteg növénynek és állatnak ad otthont. Fontos feladatunknak tartjuk, hogy ezeket megismertessük a gyerekekkel. Szeretnénk, ha a patakpart lehetőséget adna a fiatalok számára újra közel kerülni a természethez, izgalmas programok, mezítlábas ösvény, tankert formájában. A növényállomány védelmét és megőrzését szintén kiemelt feladatként kezeljük, ezért szervezzük az őszi faültetést. De mindennek csak jó hangulatban, egy összetartó közösségben van értelme, így reméljük, sokan csatlakoznak majd esti beszélgetéseinkhez, piknikeinkhez is.

Fülöp-Pocsai Berta

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.