Ugrás a tartalomhoz

Új szabályozás május 4-től az egészségügyben

A kormány rendelkezései szerint újra módosultak a járványügyi szabályok, amelyek érintik az egészségügyi intézmények betegellátását is. A legfontosabb változás: május 4-től már nem csak sürgős esetben lehet felkeresni a háziorvosi- és a szakrendelőket, hanem egyéb problémák kapcsán is.

Szentendre Város Egészségügyi Intézményei (SZEI) tájékoztatása szerint továbbra is a járványidőszakban eddig megszokottak szerint látják el a betegeket a szakrendeléseken, a pontos rendelési időkről és az elérhetőségéről az intézmény honlapján található részletes információ: szei.szentendre.hu. A betegeket arra kérik, hogy mielőtt felkeresnék a rendelőintézetet, mindenképpen vegyék fel telefonon a kapcsolatot az adott szakrendeléssel, elkerülve ezzel a felesleges utazást és várakozást.

A háziorvosi rendelőintézetben a betegek fogadása a korábbiakhoz képest sokkal szabályozottabban történik: a rendelési idő során óránként 4 beteg személyes fogadására van lehetőség. Konkrét vizsgálatra csak időpont-egyeztetést követően kerülhet sor. Amennyire csak megoldható, emailben, telefonon konzultáció formájában történik továbbra is a rendelés. Kérik, hogy a megnövekedett telefonforgalom miatt a telefonos konzultációs igényt is előre jelezzék a betegek az asszisztenseknek. Személyes vizsgálat esetén a betegeknek szájmaszkot kell viselniük az érkezéskor.

További cikkeink a témában