Ugrás a tartalomhoz

Új mosdók a Duna korzón

Megnyílt az új mosdó a Duna korzó – Bercsényi utca sarkán. Szentendrét évről évre egyre több turista látogatja, és a forgalom növekedésével szükségessé vált a közmosdók számának növelése is. A belvárosban kevés a nyilvános illemhely, így a konténer mosdók kiépítésével régi lakossági igénynek tett eleget az önkormányzat.  

A Duna korzóra látogató turisták és a kisgyermekes családok eddig többnyire valamelyik étterembe tértek be, és rendeltek valamit, hogy használhassák a vendéglátó egység mellékhelyiségét. A belváros többi nyilvános mosdójának helyszíne (Teniszpálya, Postás strand – Teddy Beach, HÉV-végállomás, Teátrum Parkoló, Tourinform, Szamos Cukrászda) viszonylag távol esik a korzótól, ezért az új mosdó a legforgalmasabb helyszínt szolgálja ki.

Az önkormányzat által bérelt és üzemeltetett két konténer közül a női mosdóban 6 WC és 2 kézmosó, a férfi mosdóban 6 WC, 2 piszoár és 2 kézmosó található. A konténerek a téli időszakban fűthetőek. A mosdókhoz forgóvillás beléptetőt, valamint az üzemeltető személyzet részére külön fülkét telepítettek.

A Városi Szolgáltató munkatársai a telepítés során több munkafázist végeztek el. A konténerek alatt a vegyes és igen rossz állapotú térburkolatot kicserélték, a konténereket a közművekre kötötték, valamint a telepített konténert esztétikus, újrahasznosítható faszerkezettel borították be.

A mosdó 2019. október 31-ig a hét minden napján 10-től 22 óráig lesz nyitva (városi rendezvények, fesztiválok idején hosszabbított nyitva tartással, a fesztivál zárásáig). November 1-től február 29-ig pedig 10 órától 18 óráig, márciustól ismét 10-től 22 óráig.

 

 

További cikkeink a témában