Ugrás a tartalomhoz

KULTÚRA

Télen is Teátrum

Idén először télen is részünk lehet Szentendrén színházi örömökben, a Szentendrei Teátrumnál ugyanis január 30-án elindult a téli évad, amely egészen március 8-ig tart.

Különleges, nagyon ritkán játszott darabbal, a Dorottya című vígeposszal indult a Teátrum téli évada. Csokonai Vitéz Mihály ritkán játszott vérbő komédiáját Deres Péter átiratában Nagy-Kálózy Eszter főszereplésével láthatta a közönség a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színpadán. De vélhetően önfeledt kikapcsolódásban lesz részük azoknak is január 25-én, akik Csányi Sándor tavalyi, Hogyan értsük félre a nőket? című nagyon népszerű önálló estjének második részére váltanak jegyet. Legutóbb a szülőszobára invitálta a nézőket a művész, ezúttal viszont a munkahelyén várja az érdeklődőket. Olyan kérdésekre keresi majd velünk együtt a választ, hogy van-e élet a szülés után, meddig bírják a férfiak behúzni a hasukat, amikor egy fiatal lánnyal beszélgetnek, hogy egy tízes skálán mennyit segít, ha anyuka odaköltözik hozzánk, illetve, hogy meg lehet-e csalni valakit véletlenül?

Az évad Duncan Macmillan: Lélegezz című darabjával folytatódik február 11-én. A Katona József Színház vendégjátékában egy fiatal pár sorsát követhetjük nyomon Pálos Anna és F. Vizi Dávid megformálásában, akik egyetlen hömpölygő párbeszédben mesélik el a gyerekvállalás dilemmáiba belebonyolódó Nő és Férfi szélsőséges és felkavaró történetét.

Február 27-én Spiró György: Szappanopera című művét láthatják az érdeklődők, amelyet a Fórum Színház állított színpadra. A női főszerepet a népszerű Járó Zsuzsa alakítja.

 Március 8-án egy különleges egyszemélyes előadással ér véget a téli évad, Kern Andrást láthatjuk A kellékes című darabban, amit Parti Nagy Lajos átiratában élvezhetünk.

 – A Szentendrei Teátrum téli évadának köszönhetően nem feltétlen szükséges Budapestre utazni értékes kulturális élményekért – mondta el Lőrinczy György, a Teátrum igazgatója. – Bízunk benne, hogy mindenki megtalálja kínálatunkban a számára kedves darabot.

Az írás a Szentendre és Vidéke 2024. január 31-ei lapszámában jelent meg. 

Fotó: Szentendrei Teátrum

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Dobogóra ugrottak a lányok című bejegyzéshez

Dobogóra ugrottak a lányok

Az Országos egyéni és Egyköteles Kötélugró Bajnokságot Soroksáron rendezték meg 2023. november 4-5-én. A Szentendrei Kenguru Kötélugró DSK három korcsoportban képviseltette magát, lányaink kiemelkedően teljesítettek.