Ugrás a tartalomhoz

Tavaszi Operettgála

Háromszáz meghívott vendég: a szentendrei Gondozási Központ és a város nyolc nyugdíjas klubjának tagjai kaptak csokrot 2019. május 14-én az operettáriák, népdalok legjavából a HBPMK színháztermében. Az eseményen Verseghi-Nagy Miklós polgármester és Petricskó Zoltán alpolgármester köszöntötte városunk időseit. Leblanc Győző és Tóth Éva nosztalgiaestje nagyon jó hangulatban telt, a művészekkel közösen  többször  dalra fakadt a lelkes közönség is.

– Tisztelt Hölgyeim, Uraim, kedves Vendégeink! Ha stílusosan szeretném kezdeni, azt mondanám: nemcsak a húsz éveseké a világ! Ezt ismerte fel a város vezetése, amikor azt mondtuk, hogy a kölcsönös elismerés és tisztelet alapján megújult alapokra helyezzük a kapcsolatot a nyugdíjasokkal. Nem csak fesztiválokat szervezünk, bár ezekre is szeretettel várjuk Önöket, hanem kimondottan és célzottan ennek a közönségnek szóló programokat, illetve örömmel támogatjuk az Önök kezdeményezéseit is. (…) A híres indiai költő Rabindranath Tagore mondta, hogy „Amikor elmúlik a fiatalság, az életbe gyönyörű időszak köszönt be – nyugodt és mély, mint a napsugaras ősz. Ebben az időszakban érik meg az élet vetése és a kertben a gyümölcs.” Azt kívánom mindenkinek, ilyen napsugaras, szép időskorban legyen részük. Ehhez szeretnénk hozzájárulni a mostani nosztalgiaprogrammal is – mondta el köszöntőjében Verseghi-Nagy Miklós polgármester.

A népszerű operetténekes-páros missziója a magyar nóták, népdalok terjesztése, megőrzése határainkon innen és túl. Programjukban a magyar nóták, operettslágerek mellett a hazafias érzelmű dalok is felcsendültek.

A nagyszerű gála után Leblanc Győző és Tóth Éva a rajongók gyűrűjében beszélgettek és  dedikálták  cd-jüket. A zenés est svédasztalos vacsorával zárult, bőséges és elegáns fogásokkal vendégelték meg a megjelenteket.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.