Ugrás a tartalomhoz

Szúnyoggyérítés: földi kémiai védekezés augusztus 14-én

Az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül Szentendrén 2019. augusztus 14-én, a napnyugta utáni időszakban lesz földi kémiai védekezés. Tartaléknapok: 2019. augusztus 15-16.

Magyarország Kormánya elrendelte az ország területén a csípőszúnyog-gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg.

A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel, valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált készítmények: Deltasect 1,2 ULV. A légi kémiai kezelés során Deltasect 1,2 ULV készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. A méhészeket előzetesen értesítik.

A földi kémiai védekezést Szentendrén 2019. augusztus 14-én a napnyugta utáni időszakban tervezik. Tartaléknapok: 2019. augusztus 15-16.

További cikkeink a témában