Ugrás a tartalomhoz

Szívvel-lélekkel 25 éve

1993-ban, éppen 25 éve nyílt meg a főtéri ékszerbolt, melynek megünneplésére az üzlet tulajdonosa, Pék Mária a Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztivál idejére szervezett egy kis ünnepséget a törzsvásárlóknak, ismerősöknek, barátoknak. Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester a város – és a vásárlók nevében is – további sikeres éveket kívánt a szakmáját szívvel-lélekkel művelő tulajdonosnak és munkatársainak.

Pék Mária elmondta, hogy eddig nem ünnepelte meg a kerek évfordulókat, de a negyed évszázadhoz érve úgy gondolta, most van mit ünnepelni, és talán van mire büszkének is lenni, hiszen az üzlet a korábbi pénzügyi válság ellenére is talpon tudott maradni, meg tudta tartani a vásárlóközönségét.

Felidézte, hogy az üzletet az előző tulajdonostól bizományba kapott gyűrűkkel kezdte, azóta a választék óriásira bővült. Mindig igyekszik újabb anyagokat felkutatni, és olyan ötvösöket, művészeket maga köré toborozni, akik elkészítik az általa megálmodott ékszereket. Az elmúlt időszakban nagyon sokat változott a technika, az anyagmegmunkálás, illetve nagyon sokféle új anyag jelent meg, új köveket fedeztek fel. Az ékszereket kézzel készítik, így mindegyikben benne van a készítő egyénisége, egy egyedi elképzelés. Az üzletben az elmúlt negyed évszázad alatt megfordultak hírességek is, színészek, államfők, még a japán császár is. És sokan visszatérnek, mert nagyon szép az árukészlet.

„Imádom a munkámat, nem dolgozni járok ide. Szerencsés vagyok, mert abból van pénzem, ami a hobbim, a szenvedélyem” – összegezte az elmúlt időszakot az üzlettulajdonos.

További cikkeink a témában