Ugrás a tartalomhoz

Szilárd burkolatot kapott három utca

A nemrégiben felújított Erdélyi, Avar és Botond utcák ünnepélyes átadóját tartották június 3-én, hétfő délután. A projekt során a mellettük lévő Kun utca is új burkolatot kapott, de ott jelenleg még építik a járdát, és csak annak befejezése után kerül sor a kapubeállók megépítésére.

A Római sánc útról nyíló Erdélyi, Avar és Botond utcák burkolatának rossz állapota miatt teljes útfelületfelújításra volt szükség. A kivitelezés során részlegesen megerősítették a pályaszerkezetet, valamint megépítették a csatlakozó kapubeállókat is. A beruházás februárban kezdődött, és a terveknek megfelelően április közepére elkészült az új burkolat a szegélyezéssel. A három utca felújítása összesen 46,43 millió Ft-ba került, melyet az önkormányzat a 2019-es költségvetésből finanszírozott. A kivitelező a Vianova 87 Közmű és Útépítő Zrt. volt.

Az átadó ünnepségen Verseghi-Nagy Miklós polgármester először is balesetmentes közlekedést kívánt az új használóinak. Mint mondta, két probléma van az utakkal: egyrészt ha járhatatlanok, másrészt ha túl jók. Az utóbbira a forgalomlassító küszöbök jelentenek megoldást, a lakók kérésére ezért két utcában már el is helyeztek forgalomlassítókat. Hozzátette, hogy az önkormányzat első alkalommal kötött szerződést a kivitelezést végző Vianova Zrt.-vel, akik szemmel láthatóan jó munkát végeztek.

A lakók megköszönték az önkormányzatnak a minőségi kivitelezéssel megújult utcákat, melyre már régóta vártak, illetve a kivitelezőknek is a szép munkát és a körültekintő munkavégzést.

További cikkeink a témában