Ugrás a tartalomhoz

Sziget 2018 – Love Revolution

2018. augusztus 8-án újra megnyitja kapuit a Sziget Fesztivál. Az előző évekhez hasonló színes programkínálattal és a ‘szerelem forradalmának’ ígéretével várják az érdeklődőket. A zenei programokat tekintve olyan nagyágyúkat sikerült hazánkba csábítani, mint a Gorillaz, Kendrick Lamar, Lana Del Rey, Dua Lipa, Kygo, Shawn Mendes, a Mumford and Sons, a The War On Drugs, vagy Liam Gallagher.

Az Arctic Monkeys is visszatér Magyarországra, a Tranquility Base Hotel & Casino című hatodik nagylemezük idén májusban jelent meg, így azoknak is érdemes kilátogatni a Szigetre, akiknek már volt szerencséjük élőben látni őket. Szintén friss albummal érkezik az angliai Blossoms is, és kis szerencsével a The Kooks augusztusban megjelenő új albumáról is hallhatunk majd dalokat. Az A38 színpad olyan izgalmas előadóknak fog otthont adni, mint a Cigarettes After Sex, a Slaves, a The King Gizzard and the Lizard Wizard vagy a La Femme.
Természetesen sok magyar produkcióval is találkozhatunk – például a Nagy-Szín-Pad! ‘tehetségmutató’ idei jelöltjével, a szentendrei kötődésű NB-vel, vagy a nyertessel, az Apey and the Pea-vel, akik a belga Oscar and the Wolf előtt izzítják majd be a Nagyszínpad közönségét. Szintén fellép a Lóci Játszik, akik idén a szentendrei Arany Tavasz Fesztivál keretein belül városunkban is játszottak. Hosszú kihagyás után visszatér a fesztiválra a Kistehén is, és nem maradhatott ki a lineup-ból a Bohemian Betyars, a Fran Palermo és a Kiscsillag sem.
A kora délután érkezőknek olyan fiatal magyar formációk koncertjeire is érdemes lehet kilátogatni, mint a Black Bartók vagy a Darjeeling.
De mi az a Love Revolution? Az idén huszonöt éves fesztivál mindig is elkötelezett volt az emberi jogok és szabadságjogok védelme mellett, a ’Szerelem forradalma’ jelmondat magába foglalja mindazt, mely elképzelésük szerint az ideális állam elengedhetetlen alapértékeinek tekinthető – kiállás a nukleáris fegyverek, a kirekesztés, a rasszizmus és a homofóbia ellen, és elhivatottság az ökológiai fenntarthatóság, a sokszínűség tisztelete és a békés együttélés mellett.
Egy hét az ’álomállamban’, végtelen programkínálattal – ezzel vár a Sziget Fesztivál 2018-ban is! B. F.

További cikkeink a témában