Ugrás a tartalomhoz

A Szentendrei Teátrum programjai

A Teátrum ismét kinyit egy hónapra a Városháza udvarán, várjuk Önöket idén nyáron is a csillagfényes nézőtérre.

2024-ben is változatos és igényes lesz a kínálatunk, mint egy csodás ünnepi asztal, amelyről ezer ízt lehet kóstolni, hiszen ahogy megszokhatták, nálunk nem csak színdarabok, de táncestek és koncertek között is válogathat a közönség, kedve szerint. 

A könnyed műfajból is olyan előadásokat hívtunk, melyek alkotói biztos garanciát jelentenek a szórakozásra. Arra biztatjuk Önöket, nézzék meg a részletes programban, hogy kik játszanak a Mikor hazudtam? színműben, a Csak egy kis terápia vígjátékban, a S.Ö.R. című, mulatságos összefoglalóban Shakespeare műveiből, az Édeskettes hármasban musicalben, na és a LOFT komédiában! Mindegyik remek kikapcsolódás lesz!

Bekapcsolódás lesz viszont Csákányi Eszter egyszemélyes darabja, az Amikor találkoztam Barisnyikovval, és az lesz a Mély levegő monodráma is, Pálos Hanna, valamint a Társ/as/játék interaktív pszichoteátrum Xantus Barbarával és Takátsy Péterrel.  

Koncertkínálatunkban ismét lesz Barokk Udvarlás – ingyenes kamarakoncertekkel szerte a városban és esti nagykoncerttel, a brit régizenét megidézve. A Találkát adott a sors előadásban Cziffra György hihetetlen életfordulatait idézi fel Gubik Petra és Balázs János, sok klasszikus és könnyűzenével. Az Egy díva kalandozásai során pedig Vivalditól Fényes Szabolcsig vezet zenei utazásunk Fischl Mónikával és László Ferenccel, slágerekkel és remek sztorikkal. A Frontátvonulás pedig ismerős, mégis vadonatúj produkció lesz: Cseh Tamás és Bereményi Géza ikonikus lemezét a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves, végzős zenés színművész osztálya adja elő.

Irodalmi témájú program lesz Gyabronka Józseffel Dante: Purgatórium-Paradicsom nagyszabású monológja (a tavaszi Dante: Pokol folytatása), és Müller Péter Szeretetkönyv című könyvéből, Papadimitriu Athina főszereplésével egy remek színpadi játék is. Valamint vendégül látjuk a Pár-Beszéd című, felolvasós-zenés eseményen Spiró Györgyöt, Závada Pált és Dés Lászlót. 

És rendkívül izgalmas táncesteket kínálunk a műfaj kedvelőinek: rögtön a nyitónapon Mendelssohn muzsikával és a Szentivánéji álom táncverziójával, a Kulcsár Noémi Tellabor társulattal. Jön az izgalmas, fúziós Esszencia előadás, melyben az Oláh Trió jazzformáció adja a zenét Bartók Bélától ihletődve a Feledi Project táncosainak, és Náray Erika színművésznek. 

A Szinesztézia 2.0 kortárs táncest ismerős lehet, hiszen három éve hasonló címmel és koncepcióval lépett fel Gergye Krisztián Társulata: a Ferenczy Múzeum festményei által inspirált tánc-reflexiókban gyönyörködhetünk, mely során a táncosok a hatalmasra vetített művek előtt mozognak. Most új képeket, s az azokra adott performansz válaszokat láthatunk, de a régi előadásból is visszaköszönnek alkotások. 

S végül, örömmel ajánljuk a Szinesztézia mellett a többi „nagy visszatérőnket” is: a Szigligeti Színház Nagyvárad immár harmadszor lesz a vendégünk, idén Bertolt Brecht, Állítsátok meg Arturo Ui! gengszterparádéjával, ami egyben a Szentendrei Teátrummal közös koprodukciós bemutató. Ismét eljön a Vajda Múzeum udvarába a Hanna – szabadesés több szólamban előadás, Szenes Hanna naplóiból összeállítva. És sokak kérésének eleget téve, újra játsszuk az egyik legkedvesebb saját produkciónkat, Karinthy Ferenc: Dunakanyar című, keserédes komédiáját, Szinetár Dórával és Makranczi Zalánnal. 

Kedves Közönség! Böngésszék a műsort, csapjanak le a legjobb jegyekre és jöjjenek, mert szeretettel és remek nyári programokkal várjuk Önöket! 

jegyek, info online: szentendreiteatrum.hu
jegyek személyesen: Tourinform Iroda Szentendre, Dumtsa Jenő u. 22. 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.